Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 13

G.Nausėda pasirašė įstatymą, pagal kurį Seimo pirmininkė ir premjerė bus saugomos ne visą parą

Prezidentas Gitanas Nausėda, nors ir buvo išreiškęs skeptišką nuomonę, pasirašė Seimo priimtą įstatymą, pagal kurį Seimo pirmininkė ir premjerė bus saugomos ne visą parą.
Gitanas Nausėda, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Ingrida Šimonytė
Gitanas Nausėda, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prezidentas šį įstatymą pasirašė dar praėjusią savaitę. Apie tai nebuvo paskelbta viešai. Prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis delfi.lt perdavė, kad valstybės vadovas šiuo klausimu neteiks komentarų.

Gegužės pabaigoje G.Nausėda buvo išreiškęs poziciją, kad šalies vadovai turi būti saugomi nuolatos.

Pasak G.Nausėdos, negalima situacija, kai „kažkuriuo paros metu jis nesaugomas apskritai“.

„Negalime tokių žaidimų žaisti, čia kaip būti truputį nėščiam“, – sakė G.Nausėda.

Seimas birželio pabaigoje pritarė, kad Seimo pirmininko ir ministro pirmininko pareigas einantys asmenys laisvu nuo darbo metu nebūtų saugomi apsaugos. Pakeitimai įsigalios rugsėjo 1-ąją.

Panaikinti visą parą trunkančią Seimo pirmininko ir ministro pirmininko apsaugą pasiūlė šias pareigas dabar einančios parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir premjerė Ingrida Šimonytė.

Įtvirtinus jų siūlymus, pareigas einantys Seimo pirmininkas ir ministras pirmininkas apsaugos pareigūnų būtų saugomi tik tiesioginių funkcijų įgyvendinimo metu, pavyzdžiui, užsienio vizitų ir oficialių susitikimų metu.

Apsauga šiems asmenims galėtų būti skirta ir kitu laiku, jeigu kiltų grėsmė jų saugumui. Planuojama, kad tokios apsaugos skyrimo tvarką ir pagrindus nustatys Vyriausybė.

„Manytina, kad toks teisinis reguliavimas leis apsaugoti vadovybei priskiriamus asmenis visais atvejais, kai jiems gali kilti kokia nors grėsmė saugumui.

Kitais atvejais (laisvu nuo oficialių ir neoficialių vizitų, susitikimų ar funkcijų įgyvendinimo metu) turėtų būti gerbiama vadovybei priskirtinų asmenų teisė į privatų gyvenimą, taip pat ir teisė gyventi be Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnų nuolatinės priežiūros bei fizinio buvimo šalia“, – rašoma pataisų aiškinamajame rašte.

Prezidentas – kaip ir dabar – būtų saugomas visą parą, taip pat visą parą būtų saugoma visų vadovų gyvenamoji vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius