Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 06

G.Nausėda pasveikino šalies diplomatus profesinės šventės proga

Vaidilos teatre trečiadienį vykusiame Diplomato dienai skirtame renginyje prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino šalies diplomatus su profesine švente.
Prezidento Gitano Nausėdos ir Estijos prezidentės Kersti Kaljulaid spaudos konferencija
Gitanas Nausėda / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Pasak prezidento, diplomatinė tarnyba užtikrino valstybės tęstinumą sudėtinguose mūsų istorijos vingiuose, niekada nesiliovė funkcionuoti ir buvo vienu kertinių Lietuvos valstybingumo ramsčių. Šį pasitikėjimą diplomatai užsitarnavo sunkiu ilgamečiu darbu, atstovaudami Lietuvos interesams tarptautinėje arenoje ir įgyvendindami šalies užsienio politiką“, – rašoma Prezidentūros pranešime.

Šiuolaikinė Lietuvos diplomatija šiemet švenčia 101-ąsias metines – 1918 metų lapkričio 7-ąją buvo įkurta Lietuvos Užsienio reikalų ministerija.

„Šiomis dienomis Lietuvos diplomatinei tarnybai tenka nemažai išbandymų: laužoma tarptautine teise grįsta pasaulinė tvarka, įtampą kelia niekam nenaudingi prekybos ginčai, vienašaliai valstybių veiksmai toliau mažina daugiašalių institucijų ir tarptautinių organizacijų gebėjimą spręsti problemas“, – teigiama pranešime.

Pasak prezidento G.Nausėdos, šalies diplomatai turi stiprinti Europos Sąjungą ir NATO bei aktyviai jose veikti, taip pat siekti naudos Lietuvai ir jos žmonėms.

„Kartu su besikeičiančiu pasauliu turime keistis ir mes patys. Lietuvos diplomatijai tenka prisitaikyti prie daugelio naujų kintamųjų, veikiančių tarptautinės politikos realybę. Esu tikras, kad šiame kontekste viena svarbiausių diplomatinės veiklos krypčių turi būti svarbiausių sąjungų – Europos Sąjungos ir NATO – stiprinimas ir aktyvus veikimas jų gretose“, – pranešime cituojamas šalies vadovas.

„Mes turime ne tik kruopščiai megzti ryšius, pradėdami nuo artimiausių valstybių – Lenkijos, Latvijos, Estijos, Vokietijos, Šiaurės šalių, bet ir juos sumaniai panaudoti, siekdami didžiausios naudos savo valstybei ir jos žmonėms“, – sako G.Nausėda.

Jis pabrėžė, kad Lietuvos sėkmė ir jos žmonių gerovė ateinančiais metais didele dalimi priklausys nuo diplomatų pastangų ir jų pasiektų rezultatų.

„Šiandien galiu drąsiai pasakyti, kad jūs, sudėtingomis ir ne visada palankiomis sąlygomis dirbantys Lietuvos diplomatai, nusipelnote didžiausios pagarbos kaip profesionalumo, atsidavimo savo tarnybai ir gilios pareigos Tėvynei pavyzdys“, – teigė prezidentas.

Šalies diplomatams valstybės vadovas palinkėjo ir toliau nepristigti jėgų, entuziazmo ir įkvėpimo įgyvendinant Lietuvos užsienio politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius