-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 09 /13:11

G.Nausėda sako kalbėsiantis su A.Duda dėl galimybių pargabenti lietuvius iš Izraelio

Prezidentas Gitanas Nausėda sako pasigendantis Lietuvos institucijų ryžtingesnių veiksmų sprendžiant Izraelyje įstrigusių lietuvių pergabenimo klausimus, todėl su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda aptarsiantis galimybes juos įsodinti į Varšuvos savo piliečiams parūpintus lėktuvus.
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Gitanas Nausėda

„Man šiek tiek keista, kad mes čia trečią dieną dar svarstome, kokiais būdais, kokiais keliais pargabenti žmones iš konfliktinės zonos. Lenkija tą jau daro realiai, todėl turime diskutuoti ir realiai padėti žmonėmis“, – žurnalistams Kelmėje pirmadienį sakė G.Nausėda.

„Štai kodėl dar šiandien ketinu dar susisikambinti su Lenkijos prezidentu A.Duda, pasidomėti, kokios būtų jų galimybės, ar jie dar galėtų savo lėktuvuose suteikti pakankamai vietos ir Lietuvos Respublikos piliečiams. Na, o mūsų institucijos tiesiog turi nustoti šnekėti, o vieną kartą pradėti dirbti savo darbą“, – tvirtino prezidentas

Klausiamas apie galimybes pergabenti lietuvius pasitelkiant Lietuvos karinius lėktuvus „Spartan“, jis pabrėžė, jog jie nebūtų pats tinkamiausias variantas dėl mažo talpumo, be nutūpimų galimo nuskristi atstumo.

„Yra daug patogesnių alternatyvų, naudokime jas. Jei to pasirodys nepakankama, visos priemonės bus geros, įskaitant ir „Spartaną“, – sakė jis.

Verslininko Gedimino Žiemelio valdomos aviacijos verslo grupės „Avia Solutions Group“ bendrovė „Skyllence“ pirmadienį pranešė, jog organizuoja grupuotės „Hamas“ atakuojamame Izraelyje dalies esančių Lietuvos piliečių pargabenimą naktį iš pirmadienio į antradienį – šiuo skrydžiu ketinama pargabenti apie 170 žmonių. Vėliau, įvertinus poreikį, žadama spręsti ir dėl galimo antrojo skrydžio.

Savo ruožtu Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vadovas Vilmantas Vitkauskas sako, kad gali būti svarstoma lietuvių pargabenimui pasitelkti ir karinę aviaciją.

Nacionalinio krizių valdymo centro duomenimis, Izraelyje šiuo metu yra beveik 500 turistų iš Lietuvos, bet valstybės pagalbos grįžti į Lietuvą reikia tik 41 piligrimo grupei

„Hamas“ grupuotei šeštadienį pradėjus atakas prieš Izraelį, Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja Lietuvos piliečiams įvertinti būtinybę šiuo metu keliauti į Izraelį ir Palestiną, tačiau primygtinai siūlo susižinoti artimiausios slėptuvės vietą bei nevykti į tam tikras Izraelio ir Palestinos teritorijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius