-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 16

G.Nausėda su A.Duda aptarė Lenkijos rinkimų rezultatus, tolesnį bendradarbiavimą

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį telefonu aptarė Lenkijos rinkimų rezultatus su šios šalies vadovu Andrzejumi Duda.
Gitanas Nausėda susitiko su Mateuszu Morawieckiu
Gitanas Nausėda susitiko su Mateuszu Morawieckiu / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Jie taip pat kalbėjosi apie bendradarbiavimą ir jo stiprinimą saugumo ir gynybos srityje, saugumo situaciją regione, pranešė Prezidentūra.

„Esame suinteresuoti ir toliau stiprinti partnerystę su Lenkija. Mūsų bendradarbiavimas saugumo ir gynybos srityje, vieninga parama Ukrainai – regiono saugumo garantas. Itin vertiname puikius broliškus santykius su Lenkija ir tikimės dar glaudesnio bendradarbiavimo ateityje“, – pranešime sakė G.Nausėda.

Lietuvos ir Lenkijos vadovai taip pat aptarė paramos Ukrainai klausimus. G.Nausėda akcentavo, kad būtina visomis priemonėmis remti Ukrainą iki pergalės, ir pabrėžė, kad Lenkijos vaidmuo užtikrinant regiono saugumą yra labai reikšmingas.

Balsavusių rinkėjų apklausos rodo, kad valdančioji „Teisė ir teisingumas“ (PiS) surinko daugiausiai balsų per sekmadienį Lenkijoje vykusius parlamento rinkimus, tačiau daugumą parlamente turės opozicija.

PiS deleguotas Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis pareiškė, kad jo partija bandys formuoti vyriausybę, jei to paprašys prezidentas.

Galutinių rezultatų Valstybinė rinkimų komisija dar nepaskelbė.

A.Duda buvo PiS kandidatas į prezidentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius