-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 14

G.Nausėda su A.Duda telefonu aptarė saugumo situaciją regione bei paramą Ukrainai

Vilnius, lapkričio 14 d. (BNS). Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda antradienį telefonu su Lenkijos vadovu Andrzejumi Duda aptarė saugumo situaciją regione bei paramos Ukrainai klausimus.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

G.Nausėda pabrėžė, kad Europos kaimynystėje kylant naujiems konfliktams svarbu išlaikyti tarptautinės bendruomenės dėmesį Ukrainai, o Lenkija ir Lietuva privalo telkti sąjungininkus bei partnerius, kad būtų išlaikytas paramos šiai šaliai greitis ir mastas, antradienį pranešė Prezidentūra.

„Lietuva ir Lenkija puikiai supranta Ukrainos pergalės prieš Rusiją svarbą. Tai – vienintelis kelias, siekiant taikos ir stabilumo Europoje. Negalime leisti karo nuovargiui įsigalėti, turime ir toliau išlaikyti paramą Ukrainai tarptautinės darbotvarkės prioritetų sąrašo viršuje“, – pranešime teigė G.Nausėda.

Šalies vadovas pabrėžė Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo svarbą užtikrinant regiono saugumą tiek dvišaliu formatu, tiek ir NATO.

G.Nausėda taip pat akcentavo būtinybę efektyviai įgyvendinti NATO viršūnių susitikime Vilniuje priimtus sprendimus dėl NATO rytinio flango stiprinimo, skirti didesnį dėmesį karinio mobilumo regione gerinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius