-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 26

G. Nausėda su ES lyderiais aptars milijardinį paramos paketą Ukrainai, sankcijas Rusijai

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį vyksta į Briuselį, kur drauge su Europos Sąjungos (ES) lyderiais aptars tolesnę paramą Ukrainai, naujas sankcijas Rusijai.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Europos Komisija (EK) dar vasarą pasiūlė peržiūrėti Bendrijos biudžetą, numatant ir naują finansinį instrumentą Kyjivui remti. Šios iš dotacijų ir paskolų sudarytos lėšos turėtų siekti apie 50 mlrd. eurų.

ES pareigūnai anksčiau yra sakę, kad Komisijos pasiūlymas padės finansuoti Ukrainos vyriausybės einamąsias išlaidas ir apmokėti neatidėliotinus šalies atstatymo prioritetus.

Vis dėlto pinigai bus išmokėti, jei Ukraina įvykdys reformas, kuriomis siekiama pagerinti teisinės valstybės principo laikymąsi ir kovoti su korupcija.

Lietuva taip pat pabrėžia, kad Rusijai tęsiant karą Ukrainoje, Bendrija turėtų priimti naują sankcijų paketą Kremliui, įvedant ribojimus ir branduolinės energetikos milžinei „Rosatom“.

ES šalių vadovai Briuselyje susitinka Kyjivui laukiant EK išvados dėl šalies galimybių pradėti stojimo į Bendriją derybas. Savo poziciją Komisija turėtų išsakyti lapkritį, o vėliau galutinį sprendimą turėtų priimti ir bloko lyderiai.

Europos Vadovų Tarybos posėdyje taip pat ketinama aptarti migracijos, ES ekonomikos ir konkurencingumo klausimus, situaciją Vidurio Rytų, Pietų Kaukazo, Vakarų Balkanų regionuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius