-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G. Nausėda su ES lyderiais aptars tolesnę paramą Ukrainai, gynybos pramonę

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį vyksta į Briuselį, kur drauge su Europos Sąjungos (ES) lyderiais aptars tolesnę paramą Ukrainai, žemyno gynybos pramonės ateities strategiją.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Per dvi dienas truksiantį aukščiausiojo lygio susitikimą ES vadovai aptars toliau teikiamą paramą Ukrainai. Europos Komisija trečiadienį, kaip ir žadėjo, pervedė Ukrainai 4,5 mlrd. eurų – pirmąją makrofinansinės pagalbos išmoką iš vadinamojo „Ukrainos fondo“, kurį sudaro 50 mlrd. eurų.

„Trečiaisiais Rusijos agresijos karo prieš Ukrainą metais mes pasiekėme kertinę akimirką. Skuba, intensyvumas ir nepajudinamas ryžtas yra būtini“, – laiške, kuriame Bendrijos lyderiai pakviesti į viršūnių susitikimą, rašė EVT pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis).

Ketvirtadienį lyderiai turėtų diskutuoti apie naują planą, kaip Ukrainos reikmėms panaudoti Europoje įšaldytą Rusijos turtą.

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) trečiadienį pranešė, jog EVT kovo 21-ąją aptars, kaip paspartinti Ukrainos stojimo į Europos Sąjungą procesą.

EVT lyderiai taip pat aptars Europos gynybos pramonės strategiją ir Europos gynybos pramonės programą. Susitikimų metu bus diskutuojama, kaip stiprinti ES gynybos technologinę ir pramoninę bazę.

Pirmadienį G. Nausėda su 13 kitų valstybių prezidentais kreipėsi į ES pirmininkaujančios Belgijos premjerą, EVT ir Europos investicijų banko (EIB) pirmininkus dėl poreikio didinti investicijas į gynybos sektorių.  

Posėdyje taip pat ketinama aptarti Artimuosiuose Rytuose besiklostančią padėtį, plėtrą, išorės santykius, migraciją, žemės ūkį ir Europos semestrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius