-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 24

G.Nausėda su NATO generolu aptarė regioninių gynybos planų įgyvendinimą

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį Vilniuje su NATO Šiaurės ir Rytų daugianacionalinio korpuso vadu Jurgenu-Joachimu von Sandrartu aptarė NATO regioninių gynybos planų, dėl kurių sutarta Vilniaus NATO viršūnių susitikime, įgyvendinimą.
Prezidentūros nuotr.
Gitanas Nausėda
Temos: 1 Gitanas Nausėda

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovas su generolu leitenantu aptarė taktinių planų rengimą ir karinių pajėgų jiems priskyrimą.

G.Nausėda pabrėžė, kad NATO viršūnių susitikime Vilniuje pasiektas susitarimas dėl NATO rytinio sparno stiprinimo, rotacinio oro gynybos modelio ir regiono gynybos planų labai svarbus Lietuvos ir viso regiono gynybinių pajėgumų stiprinimui.

Pasak prezidento, Lietuva yra suinteresuota kuo greitesniu ir efektyvesniu regiono gynybos planų adaptavimu ir kovine parengtimi, su tam priskirtais reikalingais sąjungininkų pajėgumais ir reikiama infrastruktūra bei pratybomis.

„Esame NATO priekinė linija. Aljansas yra stiprus tiek, kiek stiprios jo pažeidžiamiausios vietos, todėl NATO rytinio flango stiprinimas turi būti mūsų visu prioritetu. Agresyvus kaimynas mūsų pašonėje supranta tik vieną kalbą – jėgą, todėl turime būti stiprūs ir vieningi kaip niekad ir demonstruoti maksimalią parengtį. Tai geriausias atgrasymas“, – sakė šalies vadovas.

G.Nausėda su vienu iš NATO vadų taip pat aptarė Lietuvos indėlį į Aljanso pajėgų struktūras ir tarptautinio Šiaurės ir Rytų korpuso pajėgumus.

Susitikime dalyvavo ir Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

NATO Šiaurės-Rytų daugianacionalinio korpuso vadas atvyko pasveikinti Lietuvos kariuomenės su 105-osiomis atkūrimo metinėmis ir dalyvauti šeštadienį vyksiančiame Lietuvos ir sąjungininkų karinės technikos ir karių parade.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius