-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 27

G.Nausėda su Sakartvelo vadove aptars regioninį saugumą, šalies progresą vykdant reformas

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį su Sakartvelo vadove Salome Zurabišvili aptars saugumo situaciją regione, šalies eurointegracijos klausimus.
Salomė Zurabišvili, Gitanas Nausėda
Salomė Zurabišvili, Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Valstybių vadovai taip pat kalbėsis apie Sakartvelo progresą vykdant reformas ir įgyvendinant Europos Komisijos rekomendacijas.

Pastarąjį kartą Sakartvelo vadovė Vilniuje lankėsi balandį.

S.Zurabišvili į Lietuvoje atvyksta tuo metu, kai Sakartvelo valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ inicijuoja jai apkaltos procedūrą. Savo ruožtu opozicija nerimauja, kad Tbilisis vėl nusisuka nuo Europos ir pradeda stiprinti ryšius su Rusija.

Apkalta inicijuojama dėl su vyriausybe nederintų prezidentės kelionių į Europą. Prezidento apkaltai reikia 100 parlamento narių balsų, tačiau „Sakartvelo svajonė“ tokio balsų skaičiaus neturi.

Jei apkalta bus sėkminga, nuo 2018 metų prezidento, kurio vaidmuo iš esmės reprezentacinis, pareigas einanti S.Zurabišvili gali būti nušalinta nuo pareigų.

Sakartvelas jau daugelį metų siekia integruotis į Europos Sąjungą, o šis procesas paspartėjo po 2008 metais įvykusio trumpo karo su Rusija.

Pernai kovą Sakartvelas kartu su Moldova pateikė paraiškas dėl kandidačių į Europos Sąjungą statuso. Kiek anksčiau tokią paraišką pateikė ir Ukraina.

2022 metų birželį ES valstybės narės šį statusą suteikė Ukrainai ir Moldovai, tačiau ne Sakartvelui, teigdamos, kad šiai šaliai dar reikia padirbėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius