Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 22

G.Nausėda tikisi bendradarbiauti su Baku, užkertant būdus Rusijai apeiti sankcijas

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ragina Azerbaidžaną dirbti kartu, užkertant galimybes Rusijai apeiti tarptautines sankcijas.
Ilhamas Alijevas, Gitanas Nausėda
Ilhamas Alijevas, Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Rusijos vykdomo brutalaus karo prieš Ukrainą kontekste mūsų partnerystė įgyja naują prasmę ir šviesą, – žurnalistams pirmadienį sakė šalies vadovas. – Turime dirbti kartu, užkertant kelius Rusijai apeiti sankcijas, ir remti Ukrainą iki pergalės.“

Taip jis kalbėjo po susitikimo su Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu Vilniuje.

G.Nausėda teigė matantis „dar daugiau pozityvios dinamikos“ tarpusavio santykiuose, o pernai Europos Sąjungos (ES) ir Baku pasirašytas susitarimas dėl bendradarbiavimo energetikos sektoriuje „padėjo ES žiemos metu apsirūpinti energijos ištekliais“.

„Turime išnaudoti Rytų partnerystės politikos teikiamas galimybes bendradarbiauti ir ieškoti būdų gilinti strateginę partnerystę“, – kalbėjo Lietuvos vadovas.

Anot jo, I.Alijevo vizito metu abi šalys pasirašė susitarimus dėl glaudesnio bendradarbiavimo aplinkosaugos, jaunimo reikalų ir teisėsaugos srityse.

Savo ruožtu A.Alijevas teigė besitikintis, kad artimiausias metais „ekonomika ir prekyba bus tos sritys, kuriose bus padaryta didžiausia pažanga“.

„Esu dėkingas Lietuvai už paramą, bendradarbiaujant su ES“, – sakė Azerbaidžano prezidentas.

Šalių vadovai taip pat kalbėjosi apie regioninius klausimus, energetiką.

G.Nausėda Azerbaidžane lankėsi pernai gegužę.

Gegužės pradžioje Vilniuje lankantis Azerbaidžano užsienio reikalų ministrui Jeyhunui Bayramovui (Džeichunui Bairamovui) prezidentas sakė, kad Lietuva suinteresuota plėsti bendradarbiavimą su Azerbaidžanu ekonomikos, švietimo, inovacijų, informacinių technologijų ir kitose srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius