Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 12 /11:14

G.Nausėda turės du asmeninius gydytojus, vienas iš jų – „MG Baltic“ byloje apklaustas R.Žaliūnas

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda pasirinko du asmeninius gydytojus. Trečiadienį jis paskelbė, kad Vilniuje jo gydytoju bus Andrius Klimašauskas – anesteziologas reanimatologas, dirbantis Santariškėse, Kaune prezidento gydytoju bus Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorius Remigijus Žaliūnas.
Remigijus Žaliūnas
Remigijus Žaliūnas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Taip, aš pasirinkau asmens gydytojus ir vienas iš tų gydytojų yra iš Vilniaus, kitas – iš Kauno. Nes aš manau, kad mes turime atiduoti duoklę tam faktui, kad turime du labai stiprius medicinos centrus tiek Vilniuje, tiek Kaune“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė G.Nausėda.

Išrinktasis prezidentas taip pat paskelbė, kad neatsisako ir ilgametės savo šeimos gydytojos Aušros Apanavičienės, dirbančios Centro poliklinikoje. Anot išrinktojo prezidento, A.Apanavičienė jo šeimos gydytoja yra dar nuo tų laikų, kai jo dukterys buvo visai mažos.

A.Klimašauskas yra Santaros klinikų Skubios medicinos centro vadovas. Nuo 1991 metų dirba gydytoju anesteziologu reanimatologu, yra Lietuvos parenterinės ir enterinės mitybos draugijos prezidentas, Europos parenterinės ir enterinės draugijos narys, Lietuvos anesteziologų-reanimatologų draugijos (LARD) narys.

LSMU rektorius T.Žaliūnas nuo 1987 metų dirba kardiologu.

Dėl susitikinėjimų su dabar jau buvusiu „MG Baltic“ koncerno viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu R.Žaliūnui teko liudyti bylą tiriantiems pareigūnams bei ją nagrinėjančiam Vilniaus apygardos teismui. Plačiau apie slapta įrašytus R.Žaliūno pokalbius su R.Kurlianskiu skaitykite čia.

Paklaustas, ar renkantis gydytoją jam nekilo abejonių dėl R.Žaliūno reputacijos, išrinktasis prezidentas teigė, jog tai – nesusiję klausimai.

„Tai yra pirmiausia profesorius, puikus savo dalyko žinovas ir dėl šitos priežasties aš manau, kad mes turėtumėme kalbėti apie gydytojo ir paciento santykį“, – pabrėžė išrinktasis prezidentas.

2016 metų gegužę su pinigais, kuriuos prokurorai vadina kyšiu, sulaikius buvusį Liberalų sąjūdžio vadovą Eligijų Masiulį, buvo sulaikytas ir R.Kurlianskis. Po kurio laiko teismas jam skyrė švelnesnę kardomąją priemonę ir paleido, tačiau prokurorui šį sprendimą apskundus ir paprašius R.Kurlianskį laikyti suimtą dar du mėnesius, verslininkas dėl sveikatos problemų atsidūrė LSMU ligoninėje Kauno klinikose. R.Žaliūnas sakė nežinantis, kodėl R.Kurlianskis pasirinko būtent šią gydymo įstaigą, tačiau pabrėžė verslininką pažįstantis dešimt metų, buvęs jo gydančiuoju daktaru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius