Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 19

G.Nausėda: valdantieji nevykdo pažadų pensininkams ir kitoms visuomenės grupėms

Prezidentas Gitanas Nausėda tvirtina toliau sieksiantis, kad jo siūlymai dėl pensijų didinimo Seime būtų priimti, ir kritikuoja valdančiąją daugumą, kuri nevykdo pažadų ne tik pensininkams, bet ir kitoms visuomenės grupėms.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Be jokios abejonės, mes ketiname siekti, kad šitas sprendimas būtų įgyvendintas. Toli gražu čia dar niekas nėra prarasta, kadangi sprendimai keliasi ir į Socialinių reikalų ir darbo komitetą, kuris, beje, yra pirminis šiuo požiūriu. Žinoma, Finansų ir biudžeto komiteto pastabos dėl šaltinių yra susijusios su tais šaltiniais, kuriuos mes kaip pasiūlymą teikėme. Tai, jeigu nėra noro pritarti šaltiniui, tada natūraliai kyla klausimas, kieno sąskaita finansuoti spartesnį pensijų augimą“, – interviu LRT televizijai sakė G.Nausėda.

Anot jo, valdantieji turi prisiimti atsakomybę ir pateikti argumentus, kodėl atsisako prezidento siūlymų dėl pensijų didinimo.

„Jeigu ši valdančioji dauguma galvoja, kad 40 proc. pensininkų ir toliau gali gyventi žemiau skurdo ribos, tai tegul ji ir pasako šiems žmonėms tiesiai į akis, o nesislapsto už įvairiausių darbo grupių ir kitokių kabliukų, kurie tik turi vieną tikslą –užvilkinti procesą ar padaryti jį tiesiog neįmanomą“, – tvirtino G.Nausėda.

Jis pabrėžė, kad valdantieji neturėtų pamiršti ir pažadų kitoms nepasitenkinimą esančia padėtimi reiškiančioms socialinėms grupėms.

„Aš suprantu, kad yra daug kitų visuomenės grupių ir jų interesai mums atrodo taip pat labai svarbūs, ir mokytojų, ir mokslininkų, ir sveikatos apsaugos darbuotojų. Todėl tie pažadai, kurie buvo suteikti šioms grupėms, turi būti vykdomi, o šaltinių turi ieškoti pats Seimas, kuriam visos kortos sudėtos į rankas“, – teigė G.Nausėda.

„Galbūt vieną kartą reikia nustoti žaisti tuos populistinius žaidimus ir užsiimti principiniais arba gyvybiniais valstybei klausimais“, – pridūrė jis.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) praėjusią savaitę nepritarė G.Nausėdos siūlymui nuo kitų metų labiau didinti pensijas, nes tam esą nėra pinigų.

Prezidentas siūlo 2020 ir 2021 metais taikant penktadaliu didesnį nei numatyta dabar bazinės pensijos indeksavimo koeficientą. BFK narys Mykolas Majauskas anksčiau yra teigęs, kad prezidento siūlomas pensijų indeksavimas jas padidintų 3,5 euro.

Prezidentūra skaičiuoja, kad 2020–2021-aisiais spartesniam pensijų didinimui biudžete reikėtų numatyti po 32 mln. eurų. Lėšų tam G.Nausėda siūlo gauti mažinant lengvatą žemdirbių dyzelinui bei nuo 15 iki 20 proc. didinant su ne darbo pajamomis susijusius GPM tarifus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius