-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 27

G.Nausėda: valdžia nesikalba su nepatenkintais žmonėmis, todėl šie protestuoja

Lietuvos valdžia daliai žmonių atsuko nugarą, nesikalba su jais, todėl jie reiškia protestą, ir kartais ne pačiomis tinkamiausiomis progomis, sako prezidentas Gitanas Nausėda.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Valdžia yra padariusi nemažai komunikavimo klaidų ir, pirmiausia, aš galbūt įvardyčiau štai kokią klaidą – mes tiesiog ar tai iš nuovargio, ar iš kokio nors susierzinimo nenorėjome kalbėtis su žmonėmis. Taip pat ir su tais žmonėmis, kurie yra nepatenkinti, kurie kvestionuoja valdžios sprendimus ir, na, savotiškai atsukome jiems nugarą“, – ketvirtadienį LRT sakė valstybės vadovas.

Anot jo, žmonės turi turėti teisę išsakyti nepasitenkinimą, reikalauti sprendimo būdų, ir valdžia turi juos girdėti. Jeigu tai nebus daroma, susipriešinimas ir konfliktai visuomenėje tik gilės.

G.Nausėdos teigimu, Lietuvos šeimų sąjūdis protestą surengė sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną, būtent dėl to, kad galėtų tiesiai išreikšti savo nepasitenkinimą.

„Tai štai žmonės ir pasinaudoja proga tuomet, kuomet nugaros nėra atsuktos, išsakyti savo nepasitenkinimą“, – teigė prezidentas.

„Galbūt ir ne pačiomis tinkamiausiomis datomis ir, be abejo, aš prisimenu sausio 13-ąją dieną, kaip buvo labai nesmagu mąstyti apie tai, ką apie štai tokius pykčio protrūkius galvotų Sausio 13-osios aukos. Na, atsitiko taip, kaip atsitiko“, – tvirtino jis.

Savo ruožtu prezidentas pabrėžė, kad jis kalbasi su visomis visuomenės grupėmis, net ir su tomis, kurių nuomonė jam nepriimtina.

„Tačiau aš tikrai ir rasiu laiko, ir noro išklausyti jas, nes tai yra būtina mūsų visuomenės rimčiai ir stabilumui palaikyti“, – tvirtino valstybės vadovas.

Sausio 13-ąją Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje kalbas sakant Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, premjerei Ingridai Šimonytei, parlamentarei Paulei Kuzmickienei, Laisvės premijos laureatei, Eucharistinio Jėzaus seserų kongregacijos vienuolei Bernadetai Mališkaitei Šeimos sąjūdžio į protesto mitingų sukviesti žmonės švilpė, rėkė „Gėda“, mušė būgnais ir pan.

Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas Raimondas Grinevičius tuomet teigė, kad žmonės į Nepriklausomybės aikštę sausio 13-ąją atvyko išreikšti protestą „prieš privalomą testavimą darbuotojų lėšomis, galimybių pasą“, reikalavo atstatydinti Vyriausybę.

Po kelių dienų Lietuvos šeimų sąjūdis pareiškė apgailestaujantis dėl „pavienių nepagarbių išsišokimų“ per Laisvės gynėjų dienos minėjimą prie Seimo kalbant Laisvės premijos laureatei Bernadetai Mališkaitei. Anot Lietuvos šeimų sąjūdžio, „neigiama reakcija buvo skirta ne Laisvės gynėjams ar sausio 13-sios įvykiams, o politikams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius