Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 16

G.Nausėda vetavo Žuvininkystės įstatymo pakeitimą

Prezidentas Gitanas Nausėda vadovaudamasis Konstitucija grąžino Seimui pakartotinai svarstyti 2020 m. birželio 30 d. priimtą Žuvininkystės įstatymo pakeitimą. Apie tai pranešė šalies vadovo Komunikacijos grupė.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Seimo siūlomame pakeitimo įstatyme įtvirtintas teisinis reguliavimas nėra pagrįstas skaidrumo ir objektyvumo principais, neužtikrina atsakingo ir racionalaus žuvų išteklių naudojimo, sąžiningos konkurencijos laisvės bei sudaro prielaidas piktnaudžiavimui vykdant verslinę žvejybą“, – teikdamas veto sakė G.Nausėda.

Prezidentas pabrėžė, jog valstybė privalo reguliuoti ūkinę veiklą taip, kad ji siektų ne atskirų asmenų naudos, o tarnautų bendrai tautos gerovei. Taip pat, kad būtų užtikrinta natūralios gamtinės aplinkos apsauga ir racionalus gamtos išteklių, įskaitant gyvūniją, naudojimas.

Pasak šalies vadovo, didžiausią susirūpinimą kelia siūlymas teises į žvejybos kvotą suteikti verslinei žvejybai vidaus vandenyse ne aukciono būdu, 10 proc. mokesčio panaikinimas keičiantis nelygiavertėmis individualiomis žvejybos galimybėmis jūros vandenyse bei įstatymo pakeitimu panaikinamas pradinis aukciono kainos dydis.

„Reguliavimas turėtų būti grindžiamas skaidrumo ir objektyvumo principais bei sudaryti sąlygas ūkinę veiklą žuvininkystės sektoriuje vykdyti taip, kad būtų užtikrinama sąžininga konkurencija ir atsižvelgiama į aplinkosaugos poreikius, susijusius su žuvų išteklių saugojimu ir jų atkūrimu“, – teigė Prezidentas.

Pažymėtina, kad šie kriterijai yra įtvirtinti ir atitinkamuose Europos Sąjungos teisės aktuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius