-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 20

G.Nausėdos metinė kalba: prezidentas apibrėžė savo rinkėjų ratą

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį Seime perskaitė ketvirtąjį metinį pranešimą. Rusijos karo Ukrainoje kontekste prezidentas daug dėmesio skyrė valstybės saugumui, kritikavo vidaus politikos valdymą, sąlyginai daug kalbėjo apie švietimą ir kultūrą.
Diana Nausėdienė, Gitanas Nausėda ir Viktorija Čmilytė-Nielsen
Diana Nausėdienė, Gitanas Nausėda ir Viktorija Čmilytė-Nielsen / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

G.Nausėdos metinį pranešimą portalo 15min video laidoje „15/15“ įvertino Vilniaus politikos analizės instituto asocijuotasis analitikas Matas Baltrukevičius ir Vytauto Didžiojo Universiteto profesorius Gintautas Mažeikis.

– Pradėkim nuo kalbos logikos. Kas jums, Matai, įsiminė?

M.Baltrukevičius: Na, iš esmės pradėta nuo tų temų, kurios ir pagal Konstituciją yra pagrindiniai prezidento įgaliojimai. Pirmas didelis blokas buvo Ukraina, antras didelis blokas buvo saugumo padėtis Lietuvoje, na, ir trečias blokas – užsienio politika, bet ten saugumo aspektai nebuvo pamesti ir tai yra visiškai logiška.

Aivaro Žydelio / 15min nuotr./Matas Baltrukevičius ir Rima Urbonaitė
Aivaro Žydelio / 15min nuotr./Matas Baltrukevičius ir Rima Urbonaitė

Galėjo, aišku, galiausiai būti panašus įspūdis, kad, kaip ir pernykštėje kalboje, vėl daugybė įvairių temų, tik švietimas ir kultūra šiemet gerokai anksčiau paminėti ir gerokai labiau šitos tematikos dalykai išplėtoti negu, tarkim, pernykštėje kalboje.

Na, o pabaigoje vėl teisingumas, vėl tos dabartinės aktualijos, apie visuomenėj dabar labai daug kalbama, čekių skandalas.

Pabaiga buvo tokia ryški, su aštria retorika. Tai iš esmės ir įrėmina visą kalbą: kad pradėta nuo to, kas prezidentui pagal Konstituciją yra pagrindiniai dalykai (užsienio politika, saugumas, teisingumas), ir pabaigta tuo, kas visuomenei šiuo metu svarbiausia.

– Gintautai Mažeiki, kaip jums kalba prezidento, kalbant apie struktūrą, apie dėmesį skirtingoms temoms, svorio paskirstymą visoje kalboje?

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gintautas Mažeikis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gintautas Mažeikis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius