Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 24

G.Paluckas: jei ne A.Butkevičiaus kvietimas, gal į partiją ir nebūčiau grįžęs

Socialdemokratų partijos lyderiu išrinktas Gintautas Paluckas paklaustas, kuo aiškina savo pergalę, sakė, kad pastaruoju metu partijos nariams nerimą kelia prasti reitingai, santykiai koalicijoje ir politinės dinamikos praradimas. Greičiausiai būtent šie veiksniai ir lėmė, kad daugelis Socialdemokratų partijos narių rinkdami naują lyderį savo balsą atidavė žmogui, kuris žadėjo esminius pokyčius.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Partijos noras keistis iš esmės – yra. Kai kurie sakė, kad tai pernelyg radikali žinia, bet greičiausiai partijos noras buvo būtent toks. Nors paskutinėmis dienomis permainų vėliavą teko nešti vienam, tik su kai kurių skyrių narių palaikymu“, – sakė G.Paluckas.

Jo teigimu, kas taps socialdemokratų partijos lyderiu, nebuvo aišku iki pat galo, nes kai kurie partijos nariai sąmoningai nereiškė savo nuomonės. G.Paluckas pridūrė, kad „pokiliminiai“ dalykai yra įprasta praktika politikoje.

Paklaustas, kuriais senaisiais partijos nariais pasitiki ir norėtų toliau matyti dirbančius partijos vadovybėje, G.Paluckas įvardino Gediminą Kirkilą ir Viliją Blinkevičiūtę: „Galiu ir dabar pagirti G.Kirkilą. Neturi reikšmės, ar jis palaikė mane, ar nepalaikė. Aš vertinu G.Kirkilą dėl jo strateginių įžvalgų, politinės patirties. Net jei jis ir būtų užėmęs kokią nors poziciją, aš jame matau daug vertės.“

„Per dvejus metus noriu pasiekti vieną esminį dalyką, kad socialdemokratai būtų pavadinti kairiąja partija. Per tokį laiką pakeisti visuomenės nuomonę ir įvaizdį bus sunku, bet pasistengsiu tai padaryti“, – sakė naujasis socialdemokratų lyderis G.Paluckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius