-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 06

G.Paluckas prieš siūlymą naikinti Migracijos departamentą: taip kratomasi atsakomybės

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) nepritars siūlymui naikinti Migracijos departamentą, nes šiuo sprendimu būtų kratomasi atsakomybės už migracijos politiką, sako socialdemokratų vadovas Gintautas Paluckas.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Užuot formavusi politiką ministerija, o departamentui ją įgyvendinus, ji tiesiog išdrasko, išblaško viską. Nei politikos formavimo, nei įgyvendinimo nebus per keletą institucijų išmėčius funkcijas, kaip ir buvo su Tautinių mažumų departamentu kažkada. Sprendimas neargumentuotas, nepasvertas, antra, tai yra atsakomybės už migracijos politiką šalinimasis“, – BNS tvirtino G.Paluckas.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas siūlo likviduoti pastaruoju metu kritikos sulaukiantį Migracijos departamentą, vietoje jo įkurti centrinį migracijos skyrių policijoje, kuris struktūriškai sujungtų esamus teritorinius policijos migracijos padalinius apskrityse. Dalis migracijos sistemos funkcijų būtų atiduotos ir pasieniečiams. Pagal pertvarkos planą, ši struktūra apimtų migracijos įgyvendinimo procesus, susijusius su pilietybės klausimais, asmens dokumentais, leidimais gyventi, migracijos kontrole, vizų išdavimu, prašymų dėl prieglobsčio priėmimu.

Siūlymą sukritikavo prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jos nuomone, migracijos politikos formavimas negali būti perduotas statutinėms organizacijoms, nes migracija susijusi ne tik su žmonių saugumu, bet ir laisvių užtikrinimu, todėl ji siūlo ne naikinti, o pertvarkyti departamentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius