Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 16 /13:35

G.Paluckas nutarė nekandidatuoti į Seimo vicepirmininkus, vietoj jo socdemai siūlo J.Sabatauską

Į Seimą išrinktas Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas nusprendė nepretenduoti į parlamento vicepirmininko postą. Apie tai Seimo LSDP frakcijos seniūnas Algirdas Sysas pirmadienį informavo parlamento pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pasikeitė situacija. Socialdemokratai siūlys į pavaduotojus J.Sabatauską. Todėl, kad G.Paluckas pats nutarė nedalyvauti rinkimuose“, – žurnalistams Seime sakė A.Sysas.

Paklaustas apie priežastis, kodėl G.Paluckas nepretenduos į Seimo vicepirmininkus, A.Sysas siūlė to paklausti paties LSDP pirmininko.

Seimo LSDP frakcijos seniūnas negalėjo pasakyti, ar rytoj per plenarinį posėdį bus balsuojama dėl J.Sabatausko kandidatūros.

„Nežinau, paprasčiausiai, kadangi Viktorija buvo atėjusi į frakciją, mes išsakėme tokius balsavimo rezultatus. Bet kadangi pats Gintautas prieš porą valandų paprašė paskambinti ir pasišnekėti su visais frakcijos nariais, ką darome tokioje situacijoje, kai jis nusiima. Tai mes siūlome J.Sabatauską, nes buvo du kandidatai“, – sakė A.Sysas.

Su didžiausia opozicine Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija galima parlamento vicepirmininko kandidatūra, pasak A.Syso, nederinta.

Penktadienį per pirmąjį naujos kadencijos Seimo posėdį parlamento vadove išrinkta V.Čmilytė-Nielsen į Seimo vicepirmininkus nuo opozicijos pateikė mažiausios frakcijos – Darbo partijos – atstovą Andrių Mazuronį.

Pirmuoju Seimo pirmininkės pavaduotoju išrinktas konservatorius Jurgis Razma.

A.Syso nuomone, būtų saliamoniška, jeigu be „darbiečių“ atstovo Seimo pirmininkės pavaduotoju būtų paskirtas socialdemokratas, o nuo „valstiečių“ parlamento valdyboje dirbtų Seimo opozicijos lyderis.

„Tai būtų saliamoniškas sprendimas, bet ar jis toks bus, tai parodys tik rytoj balsavimai. Čia niekas negali garantuoti, kad bus būtent taip, kaip sakote. Gali būti visiškai priešingai“, – komentavo Seimo LSDP frakcijos seniūnas.

Pirmadienį V.Čmilytė-Nielsen taip pat susitinka su Seimo LVŽS frakcijos seniūnu Ramūnu Karbauskiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius