-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 04

G.Paluckas ramus dėl V.P.Andriukaičio dalyvavimo prezidento rinkimuose: „Neturiu abejonių, kad sutiks“

Eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, kurį Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) tikisi matyti savo kandidatu 2019 m. Lietuvos Respublikos prezidento rinkimuose, vis dar teigia nesantis priėmęs sprendimo, ar bandys tapti prezidentu. Tačiau socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas 15min sakė neturintis abejonių, kad V.P.Andriukaitis rinkimuose dalyvaus.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Socialdemokratų partija Europos Sąjungos komisaru, atsakingu už sveikatą ir maisto saugą, šiuo metu dirbantį V.P.Andriukaitį partijos kandidatu į prezidentus patvirtino dar 2018 m. lapkričio pabaigoje. V.P.Andriukaitis kaip kandidatas buvo patvirtintas LSDP konferencijos metu, jo kandidatūrą iškėlė net 40 partijos skyrių.

Tiesa, pats V.P.Andriukaitis konferencijoje nedalyvavo, o kitą dieną žurnalistams teigė dar negalintis patvirtinti, kad tikrai dalyvaus rinkimuose.

Tuomet V.P.Andriukaitis teigė, kad jam reikia pasitarti tiek su Europos Komisijos pirmininku Jeanu Claude'u Junckeriu, tiek su šeima. Jei apsispręstų dalyvauti rinkimuose, V.P.Andriukaitis nebegalėtų eiti eurokomisaro pareigų.

V.Andriukaitis sakė manantis, kad sprendimą priims arba 2018 m., arba 2019 m. pradžioje. Tačiau kol kas sprendimo dar nėra.

„Kol kas nėra priėmęs sprendimo. Pranešime, kai priims“, – trumpai į 15min pasiteiravimą, galbūt V.P.Andriukaitis jau apsisprendė dėl dalyvavimo rinkimuose, ketvirtadienį atsakė V.P.Andriukaičio patarėja komunikacijos klausimais Vilija Sysaitė.

Tačiau partijos lyderiui G.Paluckui toks partijos iškelto kandidato delsimas abejonių, atrodo, nekelia.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

„Susiderins su J.C.Junckeriu ir praneš. Neturiu abejonių, kad sutiks. Nėra reikalo svarstyti kitų variantų“, – 15min ketvirtadienį sakė G.Paluckas, paklaustas, galbūt žino, iki kada V.P.Andriukaitis ketina apsispręsti ir kaip elgsis partija, jei sprendimas bus neigiamas.

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai vyks 2019 m. gegužę. Juose dalyvauti jau užsiregistravo ekonomistas Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė, Naglis Puteikis, Arvydas Juozaitis, Aušra Maldeikienė, Valentinas Mazuronis, Alfonsas Butė ir Vitas Gudiškis. Daugiau apie visus kandidatus sužinoti galite šiame 15min tekste.

Pranešti apie savo apsisprendimą ir užsiregistruoti Prezidento rinkimų kampanijos dalyviai privalo iki vasario vidurio. Iki kovo pabaigos užsiregistravusieji kandidatai turės surinkti rėmėjų parašus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius