-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 04 10

G.Paluckas: sprendimas šventėms uždaryti miestus – perteklinis

Vyriausybės sprendimas Velykų savaitgaliui uždaryti miestus ir miestelius yra perteklinis, nes palikta per daug spragų šių sąlygų nesilaikyti, sako opozicinių socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Žinių radijui penktadienį jis teigė, kad miestai gali būti uždaromi, tačiau tam turi būti „labai rimtos priežastys“, t.y. jei teritorijoje yra išplitęs koronaviruso židinys.

„Tuo tarpu mėginant aiškinti, kad taip, kai kas važiuos, jei turi kažkur nuosavybę, jei pateiks nuotrauką išrašo nekilnojamojo turto registro, jeigu įtikins, atrodys informacija patikima – labai daug išlygų, kurios norintiems yra patogios ir jie galės išvažiuoti“, – sakė G.Paluckas.

Jo nuomone, sąžiningai iki šiol laikęsi karantino reikalavimų tai darys ir toliau bei „nepuldinės, nevažinės keldami riziką savo artimiesiems“.

„Matau sumaišties kėlimą, nereikalingą kariuomenės, policijos resursų naudojimą ir tiek. Jeigu mes jau mėnesį tokiu režimu gyvenome, tai neįsivaizduoju, kokios yra pakitusios aplinkybės, kad dabar reikia uždaryti miestus ir išvaryti kariuomenę į gatves. Čia – perteklinė priemonė“, – teigė socialdemokratų vadovas.

Draudimas gyventojams vykti į kitus miestus nei jų gyvenamoji vieta įsigalios penktadienį nuo 20 val. vakaro ir tęsis iki pirmadienio 20 valandos. Šis ribojimas per Velykas įvestas siekiant užkardyti koronaviruso plitimą.

Ribojimai netaikomi vykstantiems dėl artimųjų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo reikalais, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar teikiant būtiną medicinos pagalbą. Draudimai negalios ir gyventojams, jei jie vyksta į kitą, nei savo gyvenamąją savivaldybę, kai toje savivaldybėje turi nekilnojamojo turto. Tokiu atveju pareigūnai rekomenduoja turėti nuosavybę įrodančius dokumentus.

Kad draudimo būtų laikomasi, žadama pasitelkti 3 tūkst. pareigūnų pajėgas. Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS teigė, kad šios priemonės policijai papildomai kainuos 1,6 mln eurų, išlaidas bus prašoma kompensuoti iš Vyriausybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius