Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 09

G.Sarafinas apie švietimo ministro pasitraukimą: pasirinkta buldozerio politika ir tuo buldozeriu vožėmės į sieną

Tarpiniai vienuoliktokų žinių patikrinimai iš posto išvertė ir švietimo, mokslo ir sporto ministrą Gintautą Jakštą, ir jo pavaduotoją Ramūną Skaudžių. Tačiau švietimo bendruomenės atstovai, kritikavę tarpinius patikrinimus iki šiol, po šio ministerijos vadovų žingsnio ypatingu džiaugsmu netrykšta. Jie kalba apie tai, kad iš esmės nebuvę atsakinga pradėti patikrinimų sesijos, kuriai nebuvo tinkamai pasiruošta. O toks ministro „apsigalvojimas per vieną naktį“ pasitikėjimo švietimo sistema neprideda.

Antradienį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) surengtoje spaudos konferencijoje ministras G.Jakštas pirmiausia informavo, kad patenkino viceministro R.Skaudžiaus atsistatydinimo prašymą, o tada pranešė, kad traukiasi ir pats.

Taip pat ministras akcentavo, kad su premjerės komanda nesama sklandaus darbo, o tai irgi buvę viena iš priežasčių trauktis.

Plačiau – Švietimo ministras atleido viceministrą ir traukiasi pats: „Premjerės komanda labiau trukdo nei padeda“.

Spaudos konferencijoje daug kalbėta ir apie vienuoliktokų tarpinių žinių patikrinimus, kurie iš esmės keisis įvertinus visus tuos trūkumus, patirtus mokinių šiemet. Tad antrojo matematikos ir lietuvių kalbos patikrinimo nebus, įvyks tik suplanuoti inžinerinių technologijų, istorijos ir chemijos tarpiniai patikrinimai.

O ir jau įvykusių patikrinimų rezultatai nebebūsią privalomi – nuo pačių moksleivių priklausys, ar jie norės, kad gautas balas taptų galutinio brandos egzamino įvertinimo dalimi.

Išsamiau skaitykite čia: Sprendimai dėl vienuoliktokų tarpinių patikrinimų: pasitraukiantis ministras paskelbė, kas bus toliau.

„Nuomonė vartosi“

Žurnalo „Reitingai“ redaktorius Gintaras Sarafinas specialioje 15min laidoje, paklaustas, kaip galėtų įvertinti šiandien išgirstas žinias apie pokyčius tiek ministerijos vadovybėje, tiek dėl tarpinių patikrinimų, sakė, kad visas pastarojo meto procesas buvęs keistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius