Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 17

G.Vagnorius: nepakeitus premjero prie koalicijos nesijungsime (papildyta 15.57 val.)

Krikščionių partijos frakcija nemato galimybės jungtis prie koalicijos, kol Vyriausybei vadovauja Andrius Kubilius.
Gediminas Vagnorius
Gediminas Vagnorius / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Anot šios partijos lyderio Gedimino Vagnoriaus, A.Kubilius „neturi antikrizinių veiksmų plano ir politinės valios siekti būtiniausių ekonominių ir socialinių permainų“. G.Vagnoriaus nuomone, ministras pirmininkas yra didžiausia kliūtis visai valdančiajai koalicijai, todėl jį derėtų pakeisti.

„Partijos prezidiumas pabrėžė, kad jis (A.Kubilius) nevykdo savo pažadų ir atsisako net pradėti pokalbius dėl neatidėliotinų veiksmų plano, kuris padėtų kurti darbo vietas ir didinti valstybės biudžeto įplaukas. Dėl to atsižvelgdamas į šias aplinkybes Krikščionių partijos prezidiumas paragino valdančiąją partiją ir koalicijos partnerius nedelsiant spręsti visuomenės pasitikėjimą praradusio Vyriausybės vadovo klausimą. Mūsų manymu, nepakeitus ministro pirmininko valdančiosios koalicijos išplėtimas ir politinis sustiprinimas šalies ūkiui ir gyventojams gali atnešti daugiau žalos nei naudos“, – po Krikščionių partijos prezidiumo posėdžio trečiadienį naujienų portalui 15min.lt sakė G.Vagnorius.

Jungiantis į koaliciją reikalavimas pakeisti Vyriausybės vadovą neatrodo labai rimtas ir labai nuoseklus, – sakė V.Valentinavičius.Ką matytų premjero poste vietoj A.Kubiliaus, G.Vagnorius neatskleidė, esą tai siūlyti turėtų didžiausia koalicijos frakcija, t. y. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. „Mes pateikėme siūlymą. Lauksime, kokius sprendimus darys valdančioji koalicija, ir tada spręsime“, – teigė Krikščionių partijos lyderis.

Krikščionių partijos frakcija Seime turi 12 narių. Oficialiai ji nepriklauso nei valdantiesiems, nei opozicijai.

Trečiadienį ryte valdančiosios koalicijos lyderių susitikime nuspręsta dėl koalicijos išplėtimo kalbėti su visomis jėgomis, kurios pritars dabartinei Vyriausybės programai. A.Kubilius žurnalistams teigė, jog koalicija taip ir nesulaukė Krikščionių partijos atsakymo, ar ši pritaria Vyriausybės programai ir vykdomai ekonominei, finansinei bei socialinei politikai. „Jie tokio atsakymo kol kas nedavė. Mes manome, galbūt kitos Seime esančios frakcijos ar grupės būtų pasiruošusios į šiuos klausimus atsakyti greičiau“, – teigė premjeras.

Papildyta 15.57 val.: A.Kubiliaus patarėjas pareiškimą vadina nerimtu

Premjero A.Kubiliaus patarėjas Virgis Valentinavičius teigia, jog toks Krikščionių partijos prezidiumo nutarimas skamba nerimtai.

„Tokių pareiškimų, kaip šis (Krikščionių partijos) prezidiumo nutarimas, jų negalima laikyti pritarimu Vyriausybės vykdytai ir vykdomai ekonominei ir socialinei politikai. Premjero nuomonė visada buvo, kad Krikščionių partijai, jos frakcijai trūksta nuoseklumo, ir šis prezidiumo nutarimas patvirtina tokią prielaidą, kad nuoseklumo per mažai, blaškymosi per daug. Jungiantis į koaliciją reikalavimas pakeisti Vyriausybės vadovą neatrodo labai rimtas ir labai nuoseklus“, – naujienų portalui 15min.lt sakė V.Valentinavičius.

Premjero patarėjas pakartojo, kad valdančioji koalicija yra pasiruošusi derėtis „su visomis jėgomis Seime, kurios yra už stabilumą, kurių ketinimai yra rimti“, tačiau tuo pačiu „nesibaido galimybės dirbti ir mažumos Vyriausybėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius