-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 23

G.Varvuolis: šiandien laukiama galutinių žinių, ar lietuviai Briuselyje nenukentėjo

Sprogdinimų sukrėstame Briuselyje gyvenimas pamažu grįžta į savas vėžes. Trečiadienį tikimasi galutinai žinoti, ar nelaimė nepalietė lietuvių, sako Lietuvos ambasadorius Belgijoje.
Briuselis po sprogdinimų oro uoste ir metro stotyje
Briuselis po sprogdinimų oro uoste ir metro stotyje / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Lietuviai

„Dar tikrinsime. Viskas priklauso nuo  to, kada bus suvesti galutiniai, ypač sužeistųjų, skaičiai, nes tas skaičius dar vakar vakare kito. (...) Kai skaičius taps stabilus, bus visiškai aišku, kad lietuvių nėra. Tačiau tikimybė, mano nuomone, didėja, nes tarnybos daugmaž visiems suteikė pagalbą ir manau, kad šiandien tai jau bus visiškai aišku“, – trečiadienį BNS iš Briuselio telefonu sakė ambasadorius Gediminas Varvuolis.

Po antradienį Briuselyje įvykdytų išpuolių ambasada teikė pagalbą artimųjų ieškantiems lietuviams, taip pat tiems, kurie nebegalėjo išvykti iš miesto.

„Vakar ėmė vieni kitų ieškoti. Ne visada žmonės galėjo vieni su kitais susisiekti, nes čia ir mobilus ryšys trūkinėjo. Bet atrodo, kad daugmaž visi susisiekė. Bandėme teikti daug logistinės pagalbos, nes buvo nemažai žmonių, įstrigusių Briuselyje – oro uostas, kaip žinia, lieka uždarytas ir šiandien. Žmonės ieškojo būdų, kaip galėtų grįžti į Lietuvą“, – kalbėjo ambasadorius.

G.Varvuolio teigimu, tikėtina, kad trečiadienį visiems šiems žmonėms vienaip ar kitaip pavyks tęsti savo kelionę iš kitų aplinkinių oro uostų.

Pasak jo, Briuselyje pamažu atkuriama įprasta tvarka, gyvenimas, kiek tai įmanoma, grįžta į savas vėžes.

„Belgijos valdžia stengiasi, kad gyvenimas grįžtų į savo vėžes. Visiško Briuselio uždarymo greičiausiai nebus – viešasis transportas turėtų veikti. Gali būti, kad neveiks tik linijos, kertančios tą vietą, kurioje įvyko antrasis terorizmo aktas. (...) Mokyklos taip pat veiks. Gyvenimas, kiek tai įmanoma šioje situacijoje, judės normalia vaga“, – kalbėjo G.Varvuolis.

Jis pabrėžė, kad viešojo transporto veikimas miestui labai svarbus, nes į Briuselį dirbti žmonės atvyksta ir iš toliau esančių regionų.

„Be abejo saugumo lygis pakeltas iki maksimalaus. Vyksta patikra ir todėl viskas vyksta lėčiau, yra laukiančių žmonių eilės. Tačiau žmonės supratingi, netgi džiaugiasi, kad teisėsaugos institucijos yra matomos, jų yra pilnos gatvės – ypač aplink stotis. Žmonėms taip suteikiamas saugumo jausmas“, – kalbėjo ambasadorius.

Per antradienį Belgijos sostinėje įvykdytus sprogdinimus oro uoste ir vienoje metropoliteno stotyje žuvo per 30 žmonių, o dar apie 250 buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius