Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 27

G.Navaičiui parlamentinei veiklai skiriamų išlaidų atsisakyti užtruko apie mėnesį

Seimo etikos sargų akiratin dėl parlamentinei veiklai skiriamų lėšų keliskart patekęs liberalas Gediminas Navaitis birželį viešai paskelbė, kad šių pinigų išvis atsisako, tačiau per trečiąjį šių metų ketvirtį spėjo panaudoti beveik 2000 litų.
Gediminas Navaitis pretenduoja į LRT tarybos nario postą.
Gediminas Navaitis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Už liepą, rugpjūtį, rugsėjį pateiktoje ataskaitoje nurodoma, kad G.Navaitis išleido 1941 litą. Trečiojo ketvirčio suvestinėje skelbiama, jog 678 litus parlamentaras išleido telekomunikacijoms, 540 litų – degalams, 377 litus – taksi ir visuomeniniam transportui, 323 litus – pašto paslaugoms.

BNS parlamentaras tvirtino išlaidų atsisakęs: „Aš nieko jums negaliu pakomentuoti, šių išlaidų esu atsisakęs, kadangi neaiški jų naudojimo tvarka.“ Tačiau į klausimą, kada tai padarė, politikas neatsakė ir baigė pokalbį.

Seimo kanceliarijos Finansų departamento vadovė Danutė Petrauskienė BNS patvirtino, kad yra gautas parlamentaro raštas dėl šių išlaidų atsisakymo ir jam jos nepervedamos.

Kada tiksliai gautas parlamentaro prašymas, departamento vadovė sakė tiksliai neprisimenanti, „kažkada vasarą“.  Birželio 12 dieną Liberalų sąjūdžio frakcija išplatino pranešimą, kuriame paskelbė, jog G.Navaitis kreipėsi į Seimo kanceliarijos Finansų departamentą, prašydamas ateityje iš viso į jo sąskaitą nepervesti pinigų, skirtų parlamentinėms išlaidoms.

Birželis yra paskutinis antrojo metų ketvirčio mėnuo. Kadangi G.Navaičio išlaidos dar apmokėtos iš trečiojo ketvirčio lėšų, prašymą dėl jų atsisakymo jis pateikė ne vėliau kaip liepą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius