Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 11

G.Navaitis prieš Europarlamento rinkimus reklamavosi už parlamentinei veiklai skirtas lėšas?

Dėl abejotinoms reikmėms išleistų parlamentinei veiklai skirtų pinigų pagarsėjęs Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gediminas Navaitis vėl galimai netinkamai leido Seimo nariui skirtas lėšas.
Gediminas Navaitis pretenduoja į LRT tarybos nario postą.
Gediminas Navaitis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Už daugiau kaip 3 tūkstančius litų iš tų pačių parlamentinei veiklai skirtų lėšų viename interneto portale parlamentaras reklamavo savo knygą, nesusijusią su darbu Seime, ir pats save, pranešė naujienų portalas lrt.lt

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas, socialdemokratas Algimantas Salamakinas stebėjosi tokiu liberalo poelgiu.  „Politinei reklamai (leisti parlamentinei veiklai skirtų lėšų - BNS) negalima. Seimo narys gali įdėti ataskaitą apie savo veiklą laikraštyje“, – teigė socialdemokratas.

G.Navaitis patvirtino, kad parlamentinei veiklai skirtus pinigus naudojo politinei reklamai.  „Be abejo“, – į žurnalistų klausimą atsakė parlamentaras.

Seimo narys dėl šios galimos reklamos atsidūrė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) akiratyje, nes, pasak lrt.lt, G.Navaitis už biudžeto pinigus reklamavosi prieš pat Europos parlamento rinkimus.

Praėjusių rinkimų agitacijos deklaracijose nurodyta, kad pats G.Navaitis susimokėjo už reklamą, o tai griežtai draudžia įstatymai.

„Mes pradėjome tikrinti šitą dalyką. Jeigu tai buvo politinė reklama, paskleista tame internetiniame portale, turėjo apmokėti kandidatų sąrašo iždininkas, o ne pats kandidatas. Pats kandidatas prie to turėjo prisidėti aukodamas savo partijai pinigus, deklaruodamas auką, ir tuomet apmokama. Jeigu tai buvo politinė reklama, o jis apmokėjo tiesiogiai, už tai jam gresia administracinė atsakomybė“, –tvirtino VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Žurnalistams G.Navaiti Europos parlamento rinkimams neskyręs pinigų.

G.Navaitis yra sulaukęs kritikos dėl galimai nepagrįstų išlaidų parlamentinei veiklai. Šias lėšas jis yra naudojęs nakvynėms viešbučiuose Palangoje ir Trakuose, kelionei taksi iš Vilniaus į Kauną, knygoms, tarp kurių - populiarioji psichologinė literatūra, siaubo romanai, vaikų literatūros klasika tapusi Aleno Aleksanderio Milno knyga „Pūkuotuko pasaulis.“  Žiniasklaidoje taip buvo pasirodę pranešimų, kad liberalas birželio viduryje už atlygį vertino disertacijas Šiaulių universitete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius