-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 09

Gabrielius Landsbergis apie galimą koaliciją: „Esu pasirinkęs kelią nesakyti „ne“

Sekmadienio rytą balsuoti Švyturio rinkimų apylinkėje Antakalnyje Gabrielius Landsbergis atvyko su žmona Austėja ir vaikais. Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderis teigė esąs puikios nuotaikos ir tikisi, kad jo partija iškovos daugiau nei 40 mandatų.
Gabrielius Landzbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lūkesčiai geri, kaip buvo ir vakar, ir paskutinius kelis mėnesius. Jaučiam žmonių pasitikėjimą, jaučiam permainų norą. Aš manau, kad tai ir yra pagrindinis dalykas“, – sekmadienio rytą kalbėjo G.Landsbergis.

Prognozuoti, kiek rinkėjų ateis į rinkimus, politikas vengė, nors ir neslėpė nudžiugęs, kad išankstiniuose rinkimuose žmonės buvo tikrai aktyvūs.

Paklaustas, kada jau prasidės derybos dėl būsimosios koalicijos, G.Landsbergis siūlė palaukti rinkimų rezultatų, neįvardijo jis ir galimų partnerių: „Aš, tiesą sakant esu pasirinkęs tokį kelią nesakyti „ne“, bet tie, kurie perka balsus, kurie yra nesąžiningi, negarbingi, man yra nepriimtini.“

Pasak G.Landsbergio, jis pats taip anksti atėjo balsuoti, nes po balsavimo kartu su šeima eis pusryčiauti.

VIDEO: Gabrielius Landsbergis: „Derybinių kalbų dėl koalicijos dar nebuvo“

TS-LKD lyderis teigė, kad jo partija tikisi iškovoti 40-45 mandatų.

Prieš rinkimus būtent TS-LKD, pastaruosius ketverius metus buvusi opozicijoje, demonstravo didžiausią entuziazmą.

Pastarųjų kelių priešrinkiminių mėnesių sociologinės apklausos palankiausios buvo trims partijoms: socialdemokratams, Valstiečių ir žaliųjų sąjungai ir TS-LKD. 5 proc. slenkstį, sociologų vertinimu, gali peržengti ir „darbiečiai“, „tvarkiečiai“, liberalai, koalicinį 7 proc. barjerą gali įveikti Kristupo Krivicko bei Naglio Puteikio darinys. Sociologai prognozuoja, kad, nors apklausos nėra palankios, 5 proc. barjerą gali įveikti ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga, įprastai prieš rinkimus sutelkianti tautinių mažumų elektoratą.

Seimo rinkimuose iš viso varžosi 14 politinių jėgų. Dvylika partijų savarankiškai dalyvauja rinkimuose, o keturios yra sudariusios dvi koalicijas.

Tam, kad patektų į Seimą, partija turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų balsų, koalicijai slenkstis yra aukštesnis – 7 procentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius