Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 25 /12:12

Gabrielius Landsbergis apie premjero elgesį: „Skvernelis yra juokelis“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis penktadienį tiesioginėje transliacijoje socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė, kad premjeras Saulius Skvernelis elgiasi juokingai, kai viešai prašo opozicijos paramos reformoms, bet net neranda laiko susitikti su keturiomis opozicinėmis Seimo frakcijomis ir pasikalbėti apie teikiamus siūlymus.
Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis
Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Oi, tas Skvernelis yra juokelis“, – pareiškė G.Landsbergis, atsakydamas į klausimą apie opozicijos nusiteikimą dėl Vyriausybės teikiamų mokesčių ir pensijų reformų.

Pasak jo, S.Skvernelis, nors viešai prašo opozicijos paramos reformoms, realiai to niekada neprašė ir pats nė neranda laiko susitikti su opozicija ir jas pristatyti.

G.Landsbergis tikino, kad preliminariai premjeras yra nutaręs, kad neturi laiko atvykti į susitikimą su keturiomis opozicinėmis frakcijomis, nors šios pačios parodė iniciatyvą detaliau reformas aptarti su S.Skverneliu ir jį pakvietė susitikti.

„Gal jis persigalvos“, – svarstė G.Landsbergis.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas 15min patvirtino, kad opozicijos siūlomu laiku S.Skvernelis negalės susitikti, nes bus išvykęs į užsienį.

„Opozicinių frakcijų atstovai premjerą reformų pristatyti kviečia birželio 4 dieną. Birželio 3 ir 4 dienomis numatytas premjero vizitas Estijoje, kur jis dalyvaus Estijos Respublikos šimtmečio šventėje ir ES Baltijos jūros strategijos forume. Šis vizitas suplanuotas gerokai iki opozicijos atstovų kvietimo, premjero vizitas jame jau patvirtintas. Seimo nariai informuoti, kad premjeras birželio 4 dieną reformų pristatyti negalės, nes nebus Lietuvoje“, – nurodė S.Malinauskas.

Jis patikino, kad premjeras mielai susitiktų su opozicija kitu laiku.

Bent kol kas, pasak opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos Seime vadovo, opozicija, išskyrus Lenkų rinkimų akciją, yra nusiteikusi už reformas nebalsuoti.

„Nuomonės daugiau ar mažiau visų yra panašios, kad palaikyti reformas šiame etape yra ganėtinai sudėtinga. Jos nebuvo derintos, nebuvo pristatytos ir daugelis iš jų yra labai neaiškios, kam jų iš viso reikia“, – teigė G.Landsbergis.

Apie liudijimą NSGK: eičiau, bet tai būtų kišimasis į bylą

Kartu G.Landsbergis aptarė ir kelių Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narių norą apklausti jį tyrimui dėl verslo ir politikų ryšių.

Tėvynės sąjungos pirmininkas tikino, kad būtų nesupratęs, kodėl yra kviečiamas, nes komiteto tyrimo laikotarpiu neužėmė jokių politinių pareigų ir nėra minimas jokioje Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymoje, pateiktoje komitetui.

„Mane kviesti yra šiek tiek keista, nes tyrimas neapima mano, kaip partijos pirmininko, laiko. „Valstiečiai“ bando pasakyti, kad aš esu minimas tyrime – kitame tyrime, kuris yra teisme, ir dėl to jie nori mane kviesti ir kaltinti. Tai būtų keista, nes aš būčiau vienintelis žmogus, kuris eitų liudyti, nors nesu minimas VSD pažymose“, – kalbėjo G.Landsbergis.

Politikas sako, kad jei jis vis dėlto būtų kviečiamas, eitų liudyti, nes tai privaloma, tačiau vis dėlto liktų įsitikinęs, kad tai kišamasi į politinės korupcijos bylą.

„Tai būtų tiesioginis kišimasis į šiuo metu vykstančią bylą. Sąmoningai ar nesąmoningai, bet tai būtų mėginimas tą bylą pagadinti. Nemanau, kad tai išmintingas sprendimas“, – teigė jis.

G.Landsbergį apklausti norėjo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai „valstiečiai“ Dainius Gaižauskas, Audrys Šimas ir Jonas Jarutis. Komitetas nutarė jų pageidavimo netenkinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius