-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 23

Gabrielius Landsbergis apie rinkimų rezultatus: tai yra geras signalas prieš 2020 metų rinkimus

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis pirmadienį sakė, jog sekmadienį įvykę rinkimai, po kurių konservatorių frakcija pasipildė dviem narėmis, parodė, jog nepasiteisino agresyvi populistinė retorika, nesirinkimas kampanijos metodų ir oponentų žeminimas.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai yra labai geras signalas prieš 2020 metus“, – pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo jis.

Pirmadienį porinkiminėje spaudos konferencijoje jis kalbėjo, kad nors konservatoriai dažniausiai laimėdavo miestuose, Rasos Petrauskienės pergalė Klaipėdos rajone, parodė, kad taip yra ne visada.

„Gerą rezultatą parodė visos tradicinės partijos. Džiugu įveikti socialdemokratus Vilniuje, bet vis dėl to mes su jais esame opozicijoje, – kalbėjo jis. – Trečioji partija rinkimuose yra liberalai, vėlgi – tai tradicinės partijos, tai opozicinės partijos, kurios sulaukė didžiausio pasitikėjimo.“

G. Landsbergis pabrėžė, kad agresyvi populistinė retorika, nesirinkimas kampanijos metodų, oponentų žeminimas nepasiteisino.

Jis neatmetė, kad prieš 2020 metų Seimo rinkimus opozicinės partijos galėtų galvoti apie vienijimąsi.

„Vieninga opozicija veikia geriau, tai faktas. Tradicinės partijos, kurios susitelkia, tikrai gali nuveikti daugiau, mes kalbame stipriau, esame labiau girdimi, galime sustabdyti daugiau buldozerio, nei tai padarytumėme vieni. Antras dalykas yra parama ir pagalba vieni kitiems per rinkimus, tai ypač buvo matyti Gargžduose, Klaipėdos rajone, tai buvo labai akivaizdu Joniškyje“, – teigė G.Landsbergis.

Jis pridūrė dėl to optimistiškai žiūrintis į ateitį, galvodamas, kad gali atsirasti įvairesnių, platesnių bendradarbiavimo formų.

Susirūpinimą kelia rinkėjų aktyvumas

G.Landsbergis kalbėjo, kad po šių rinkimų jam susirūpinimą kelia mažas rinkėjų aktyvumas, jis vylėsi, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) į tai nežiūrės pro pirštus.

Anot jo, reikėtų galvoti apie didesnį rinkėjų informavimą, taip pat – diskutuoti apie rinkimų pokyčius. Kaip pavyzdį jis nurodė Latviją, kur vienmandatėse rinkimų apygardose balsuojama ne už vieną kandidatą, bet už jų sąrašą. Tokiu atveju parlamentarui pasitraukus, jo kėdė nelieka tuščia.

„Tuo pačiu džiaugiuosi didėjančia mūsų frakcija, džiaugiuosi dviem profesionaliomis politikėm prisijungiančiomis prie mūsų, kurios, neabejoju, įneš naujų vėjų į mūsų politinę bendruomenę“, – kalbėjo G.Landsbergis.

Sekmadienį rinkimuose į Seimą socialdemokratų lyderį Gintautą Palucką nugalėjusi konservatorė Paulė Kuzmickienė dėkojo žmonėms už palaikymą.

„Rinkimų kampanija buvo neilga, bet intensyvi – mažiau stendų, mažiau išlaidų viešiesiems ryšiams, daug ėjimo iki žmogaus ir kalbėjimosi apie žmonių problemas. Manau, tai buvo svarbiausias dalykas dėl ko šiandien esu išrinkta į Seimą“, – kalbėjo ji.

Gargžduose laimėjusi konservatorė Rasa Petrauskienė dėkojo balsuoti atėjusiems rinkėjams.

„Labai noriu padėkoti kitoms partijoms, kurios susivienijo ir kurios patikėjo, kad vietinis atstovas Seime bus žymiai geriau, nei žvaigždė iš televizijos ekrano“, – kalbėjo politikė, rinkimuose laimėjusi prieš Centro partijos kandidatą Kristupą Krivicką.

„Net priešingų politinių pažiūrų partijos stojo į vieną pusę, ragino balsuoti už mane, tai pavyko, tai yra džiugu, mes dabar jaučiame Gargžduose tokią stiprią jėgą“, – teigė politikė.

P.Kuzmickienė surinko 2803, arba 52,03 proc., R.Petrauskienė – 3246, arba 50,53 proc. balsų. Socialdemokratas Liudas Jonaitis į Seimą išrinktas Žiemgalos vienmandatėje apygardoje, gavo 57,07 proc. balsų.

Tokiu būdu TS-LKD frakcija Seime padidės iki 36 narių, Socialdemokratų partijos – iki devynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius