Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 31 /14:31

Gaižėnuose išžudyti 4 šeimos nariai pašarvoti Ringauduose, savivaldybė pasirūpins gyvu likusiu seneliu

Kovo 27 dieną Gaižėnų kaimo sodyboje rastų sušaudytų keturių Anupraičių šeimos narių urnos su pelenais penktadienį pašarvoti Tabariškių bendruomenės namų šarvojimo salėje. Išžudytos šeimos laidotuvės vyks šeštadienį Zapyškyje.
Ringaudų bendruominės centras
Ringaudų bendruominės centras

Urnos bendruomenės salėje buvo pašarvotos dar prieš 13 val. Iš pradžių salėje buvo tuščia, bet netrukus atvyko abi Anupraičių dukros. Viena dukra į laidotuves sugrįžo iš Didžiosios Britanijos, kur gyvena. Kiek vėliau pradėjo rinktis ir daugiau žmonių, atvyko Kauno rajono savivaldybės atstovai. Nei į šermenis atvykę artimieji, nei kiti žmonės nenorėjo bendrauti su žurnalistais.

Šarvojimo salėje yra padėta aukų dėžutė, nes netikėtos tragedijos ištiktas seseris užgriuvo daugybė rūpesčių, tarp jų – ir finansinių.

„Noriu pareikšti nuoširdžią užuojautą artimiesiems. Didelė tragedija šeimai. Keturi žmonės palydimi į paskutinę kelionę. Tiek Gaižėnų bendruomenė, tiek Ringaudų seniūnija ir Kauno rajono savivaldybė reagavo labai greitai. Padarėme viską, kad palengvintume tų žmonių gyvenimą“, – teigė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Brolio Egidijaus Anupraičio, įtariama, išžudytų giminaičių laidotuvėmis rūpinasi Kaune gyvenanti jo jaunesnioji sesuo. Taip pat ir įtariamojo dėdė. Atsisveikinimo su velioniais išlaidomis bei organizaciniais reikalais sutiko pasirūpinti Kauno rajono savivaldybė. Pasak jos atstovų, šiai šeimai labai reikia pagalbos, situacija – nestandartinė, tad ir valdžios pagalba šiuo atveju – didesnė.

Į savivaldybės administraciją neseniai besikreipę sutrikę ir pasimetę išžudytųjų giminaičiai prašė pagalbos ne tik dėl laidotuvių, kurios, itin sudėtingos, – juk vienu metu šarvojami ir laidojami keturi žiauriai nužudyti asmenys. Prašė jie padėti pasirūpinti ir sodyboje likusia telyčia, kiemsargiu šunimi bei pačiu namu. 15min žiniomis, gyvūnus prižiūrėti sutiko Anupraičių kaimynai.

„Ir toliau domėsimės šios šeimos gyvenimu. Iki 24-erių metų, kaip ir priklauso, ji gaus našlaitės pašalpą. Bus pasirūpinta ir kitomis reikmėmis. Gaižėnų bendruomenė pasirūpino likusia sodyboje karve, kreipėmės į „Nuarą“ dėl kiemsargio šuns“, – tikino meras.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Ringaudų bendruominės centras
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Ringaudų bendruominės centras

Paklaustas, kaip laikosi gyvas žudynių metu išlikęs įtariamojo E.Anupraičio senelis, V.Makūnas patikino, jog jo gyvenamąja vieta, kai jis bus paleistas iš ligoninės, taip pat žada pasirūpinti savivaldybė: „Jis bus patalpintas, sutarus su giminaičiais, į vieną iš mūsų rajono slaugos ligoninių – Garliavoje, Ežerėlyje ar Vilkijoje – ir bus prižiūrimas, kiek reikės. Jam reikalinga priežiūra“.

VIDEO: Kauno rajono meras V.Makūnas: „Padėsime šeimai, kiek galėsime“

Artimieji pageidavo, kad žiniasklaidos nebūtų, netgi prašė Kauno rajono valdžios parūpinti jiems apsaugą, tačiau tokios paslaugos valdininkai suteikti jiems negalėjo.

Laidojami visi keturi nužudyti asmenys bus giminės kapavietėse Zapyškyje.

Šv. Mišios Tabariškių (Ringaudų) bažnyčioje vyks rytoj 13 val.

Įvykio neprisimena

Kovo 28 d. apie vidurdienį, mažiau nei po parą trukusių paieškų, Marijampolėje sulaikytas, įtariama, savo tėvus, močiutę ir dėdę Kauno rajono Gaižėnų kaime nužudęs bei senelį sužeidęs 26-erių metų Egidijus Anupraitis. Netikėtai užkluptas jaunas vyras nesipriešino. Paaiškėjo, kad į šeimos narius jis paleido mažiausiai 21 šūvį. Motyvai – vis dar neaiškūs.

Kovo 29 d. Kauno apylinkės teismas leido E.Anupraitį suimti maksimaliam terminui – trims mėnesiams. Jis prokurorei pripažino žudynių metu buvęs namie, žinąs, kas įvyko, bet daugiau nieko nepamenantis. Apie patį įvykį su teisėsaugos pareigūnais vyras kalba menkai.

VIDEO: Šeimos išžudymu kaltinamas E.Anupraitis atvesdintas į teismą
VIDEO: Egidijaus Anupraičio advokatas: „Jo būsena tikrai labai prasta“
VIDEO: Prokurorė A.Lipkevičienė: „Parodymus jis duoda, tačiau nurodo ne visas aplinkybes“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius