Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 14

Galandamos ietys čeburekų pardavėjų medžioklei Palangos paplūdimiuose

Maisto ir veterinarijos tarnyba ruošiasi išnešiojamo maisto prekiautojų gaudynėms pajūryje. Nė vienam čeburekų, žuvies ar keptos duonos pardavėjui neišduotas leidimas užsiimti šia veikla paplūdimiuose.
Čeburekų prekeiviai paplūdimiuose – vis dar neatsiejama Palangos paplūdimių įvaizdžio dalis.
Čeburekų prekeiviai paplūdimiuose – vis dar neatsiejama Palangos paplūdimių įvaizdžio dalis. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Netrukus pasipils skundai dėl apsinuodijimo maistu

Nesitikėdami Palangos maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnų palankumo, čeburekų pardavėjai nė nebando laimės gauti leidimo prekiauti išnešiojamu maistu. Nei šiemet, nei pernai bandančiųjų legalizuoti savo veiklą neatsirado.

„Prieš porą metų buvo vienas prašymas. Vertinome jį ir nusprendėme, kad išnešiojamo maisto pardavėjas nesugebės įvykdyti keliamų reikalavimų. Paplūdimiuose išnešiojamo karšo maisto temperatūra turi būti 68 laipsniai.

Kad išvengtų baudų, čeburekų kepėjai prekiauti į paplūdimius siunčia nepilnamečius. Kontrolieriai tikina vaikų nubausti negalintys – tik pabarti. 

Prekeiviai  neturi  įrangos, kurioje maistas išliktų toks karštas. Jei temperatūra žemesnė, tuoj kyla pavojus įvairioms bakterijoms veistis.

O tada ir pasipila skundai dėl apsinuodijimų maistu. Šiemet tokių dar negavome, tačiau, kaip ir kiekvieną vasarą, jų netrukus pasipils“, – apie  prekybą paplūdimiuose 15min.lt pasakojo Palangos maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Arūnas Elijošius.

Konfiskuojami šimtai kilogramų maisto

Kad čeburekų ir kito maisto prekyba kurorto paplūdimiuose – pelningas, nors ir nelegalus, būdas užsidirbti, rodo sučiuptų pažeidėjų skaičius. Pernai į kurorto pareigūnų akiratį pateko net 94 prekeiviai.

Konfiskuotas įspūdingas maisto kiekis: 160 kg čeburekų, 12 kg keptos duonos, 18 kg  vaisių ir uogų, 460 kg rūkytos žuvies.  

„Tačiau su baudomis tokiems pažeidėjams – komplikuota situacija. Daugelis prekeivių –  vaikai, nepilnamečiai. Pasiunčia juos, kaip žinodami, kad tokius tik pabarti gali, nubausti – niekaip“, –  pasakojo A.Elijošius.

Smiltynės prekeiviai sulaukė pirmųjų baudų

Kontrolieriai linčiuoja ne tik Palangos, o ir uostamiesčio pajūrio juostos prekeivius. Pirmiausiai šią vasarą papurtyti maisto prekeiviai Smiltynėje.

Paplūdimių prieigose keptą duoną, vaflius ir kitus užkandžius siūlantys asmenys seka palangiškių pavyzdžiu ir leidimų prekybai įsigyti nė neketina. Iš dešimties prekeivių be leidimo dirbo net septyni.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai jiems skyrė vos 10 litų siekiančias baudas. Jei dar kartą bus sučiupti, prekeiviai užsitrauks jau 100 litų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius