Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 29

Galerijoje Kaune – Tiškevičių paslaptis atskleidžiantis dokumentinis filmas

Rugsėjo viduryje atidaręs Europos kultūros paveldo dienas dokumentinis filmas „Tiškevičiai. Šeimos portretas“ pradeda kelionę po Lietuvą. Rugsėjo 30-ąją, 16 val., filmas bus pristatytas M.Žilinsko dailės galerijoje (Nepriklausomybės a. 12). Po seanso su žiūrovais bendraus ir į klausimus atsakys jau antrą monografiją apie Tiškevičių giminę sudariusi ir išleidusi menotyrininkė dr. Aldona Snitkuvienė.
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Neatsitiktinai pažintis su filmu prasideda Kaune. M.K.Čiurlionio dailės muziejuje yra saugoma Tiškevičiams priklausiusių Gorodoko rūmų kolekcija, taip pat Mykolo Tiškevičiaus XIX a. iš Egipto parvežtos Egipto senienos. Muziejaus kolektyvas daug prisidėjo kuriant dokumentinį filmą „Tiškevičiai. Šeimos portretas“: egiptologas dr. Tadas Rutkauskas apžvelgė Mykolo Tiškevičiaus kelionę į Egiptą, dr. Aldona Snitkuvienė bei muziejaus direktorius Osvaldas Daugelis supažindino su vertingiausiais Tiškevičių kolekcijos eksponatais.

Režisierės Virginijos Vareikytės filmas „Tiškevičiai. Šeimos portretas“ buvo sukurtas specialiai Europos paveldo dienoms, kurių tema šiais metais yra „Šeima ir kultūros paveldas“. Tai – pirmasis dokumentinis filmas, pasakojantis apie ryškias ir novatoriškas asmenybes, priklausiusias keturis šimtmečius gyvavusiai Tiškevičių dinastijai. Filmo premjera Vilniuje įvyko Kultūros paveldo atidarymo šventės metu, rugsėjo 17 dieną.

Filmo kūrybinė grupė – operatorius Saulius Lukoševičius, montažo režisierius Arvydas Ragininis, garso režisierius Rojus Klaipedis ir prodiuseris Algirdas Žvinakevičius – šį kūrinį ketina pristatyti ir kituose Lietuvos miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius