-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 20

Gali būti keičiama VSD vadovo atrankos tvarka

Seimo pavasario sesijoje gali būti keičiamos įstatymo nuostatos, kurios esą apsunkina kandidatų į Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovus paiešką.
Gediminas Grina
Gediminas Grina / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, pagal dabar galiojančią tvarką VSD direktoriui ir jo pavaduotojams keliami tokie pat reikalavimai kaip ir į šią tarnybą priimamiems žvalgyboms pareigūnams. Jie, be kita ko, negali būti vyresni nei 50 metų, be to, turi atitikti tam tikrus sveikatos reikalavimus.

Seimo Nacionalinio saugumoir gynybos (NSGK) komiteto vadovas Artūras Paulauskas sako, kad šie apribojimai gerokai susiaurina kandidatų į VSD vadovus paiešką iš šalies: „Juk ne į kosmosą ruošiamės jį siųsti. Institucijos vadovas privalo turėti analitinį protą, bet nebūtinai turi būti žvalgybininkas ir bėgti kaip jaunuolis“.

Taip pat svarstoma galimybė kelti ne itin patraukliai atrodantį šios svarbios institucijos vadovo atlyginimą.

„Yra įvairių siūlymų, kaip išspręsti šią problemą. Galbūt VSD vadovui galėtų būti mokamas priedas už darbo stažą valstybės tarnyboje ar padidintas pareiginės algos koeficientas. Taip būtų padidintas kandidatų į šį postą ratas. Dabar, kai departamento direktorių tenka rinktis tik iš kariškių ir žvalgybininkų, sunku parinkti geriausią pareigūną, todėl įstatymo pakeitimai išeitų tik į naudą", – kalbėjo parlamentaras.

A.Paulauskas atsargiai vertino spėjimus, jog pakeitimai siūlomi dėl buksuojančių kandidato į VSD vadovo kėdę paieškų, nors nepaneigė, kad dėl pataisų kalbamasi su Prezidentūra. Seimo komiteto pirmininkas mano, kad, įstatymo pataisas priėmus kovą prasidėsiančioje pavasario sesijoje, naujoji tvarka jau galiotų parenkant dabartinio VSD direktoriaus Gedimino Grinos įpėdinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius