Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 02

Galimai susikompromitavę teisėjai kolegas įtikino, jog dar anksti svarstyti apie jų atleidimą

Teisėjų taryba (TT) Šiauliuose svarstė teisėjų paskyrimo ir atleidimo, kitus aktualius klausimus.
Teisėjų taryba penktadienį dirbo Šiauliuose
Teisėjų taryba penktadienį dirbo Šiauliuose / NTA nuotr.

Penktadienį tarybos posėdžio Šiauliuose metu TT nariai vienbalsiai patarė Prezidentei paskirti tris naujus teisėjus: Almą Berniūnaitę – Šiaulių rajono apylinkės teismo teisėja, Laurą Karmazaitę – Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja, Ingridą Kirsnytę – Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėja. Atsižvelgdama į teisėjo prašymą, TT nutarė patarti šalies vadovei perkelti teisėją Jūratę Lukšienę iš Klaipėdos rajono apylinkės teismo į Jurbarko rajono apylinkės teismą, o Žibutę Budžienę atleisti iš Kauno miesto apylinkės teismo teisėjos pareigų ir ją skirti Kauno apygardos teismo teisėja.

TT posėdyje svarstyti ir teisėjų atleidimo klausimai: vienbalsiai patarta Prezidentei atleisti teisėją Marijoną Greičių iš Vilniaus apygardos teismo teisėjo pareigų savo noru, taip pat nutarta patenkinti raštu pateiktus posėdyje nedalyvaujančių teisėjų argumentuotus prašymus atidėti jų atleidimo klausimų svarstymą ir klausimą dėl patarimo Prezidentei atleisti teisėjus Arnoldą Šukaitį ir Rimantą Savicką iš Panevėžio apygardos teismo teisėjų pareigų savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą, svarstyti kito TT posėdžio metu.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Temidė, teisingumo deivė
Temidė, teisingumo deivė

Be kitų klausimų su teismų finansine būkle bei asignavimais susijusių klausimų, buvo svarstomas Nacionalinės teismų administracijos (NTA) siūlymas steigti NTA centralizuotą IT padalinį, kuris vykdytų visas teismų informacinių technologijų (IT) priežiūros funkcijas. Toks teismų informacinių sistemų aptarnavimo ir priežiūros modelis leistų efektyviau naudoti žmogiškuosius išteklius ir taupyti teismų lėšas.

NTA duomenimis, vien darbo užmokesčiui per metus būtų sutaupoma apie 1140 tūkst. Lt, kurie galėtų būti skiriami naujoms pareigybėms teismuose steigti, pavyzdžiui, teisėjų padėjėjų etatams. TT nusprendė grįžti prie klausimo svarstymo po to, kai savo siūlymus šiuo klausimu pateiks TT Informacinių technologijų komitetas, rašoma NTA Komunikacijos skyriaus vyresniosios specialistės Zitos Bislienės penktadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius