Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 11 04

Politikai galvos, ką daryti su boilerinėmis

Trečiadienį per Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegijos posėdį nuspręsta sudaryti darbo grupę, kuri pateiks konkrečius siūlymus ir sprendimo variantus, kaip racionaliai sutvarkyti „Kauno energijos“ turimą turtą – senąsias boilerines.
„Kauno energija“ kviečia gyventojus spręsti šildymo problemas.
Sprendimą dėl „Kauno energijai“ priklausančių boilerinių tikimasi rasti dar šiemet. / Gedimino Savickio/BLF nuotr.

Šiuo metu bendrovei nuosavybės teise Kaune priklauso 66 boilerinės, o 48 iš jų yra išnuomoti karšto vandens ruošimo įrenginiai. Iki šios dienos bendrovė jau yra pardavusi 44 boilerines, tačiau su pirkėjais pasirašiusi sutartis, kuriose numatė servitutą bendrovės patalpoms, kurios būtinos ir bus naudojamos aptarnauti tiekimo tinklus, esančius parduoto turto patalpose. Už parduotas boilerines buvo gauta 2,2 mln. litų. Iki 2011 metų pabaigos ketinama visas boilerines arba parduoti, arba likviduoti. Vidutiniškai vieno boilerinės pastato nugriovimas kainuotų 30-50 tūkst. litų.

„Boilerinių likvidavimo klausimas jau sprendžiamas ne pirmus metus, nes „Kauno energija“ nesuinteresuota susitvarkyti savo turto, kuris neša nuostolius. Galbūt reikėtų pasiūlyti daugiabučių bendrijoms įsigyti boilerines, kuriose galėtų organizuoti jiems reikalingą veiklą. Dabar dažnai nutinka, kad privatus asmuo, nusipirkęs pastatus, juos nugriauna, o vietoj jų iškyla kokia parduotuvė, pastatoma automobilių stovėjimo aikštelė, kas sutrikdo gyventojų gyvenimą“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Tarybos narys Gediminas Žukauskas siūlė, kad iš gautų pinigų, pardavus boilerines, būtų galima nugriauti kitas, o jų vietose galbūt įrengti vaikų žaidimo aikšteles, automobilių stovėjimo aikštelę.

Miesto mero nuomone, „Kauno energija“ galėtų net perduoti šį turtą savivaldybei, nes ji perdavė bendrovei kolektorius. Tuomet Kauno miesto savivaldybė galėtų greičiau išspręsti ir baigti įsisenėjusį boilerinių likvidavimo klausimą. „Jeigu administracija nuspręstų perimti iš bendrovės boilerines, komitetui turėtų pateikti visus paskaičiavimus, kiek kainuotų jų saugojimas, likvidavimas, detaliųjų planų rengimas, perdavimas gyventojams panaudos principais. Savivaldybė negali sau užsikrauti papildomos finansinės naštos“, – sakė Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkė Edita Gudišauskienė.

Sprendimas dar nepriimtas, tačiau trečiadienį buvo nuspręsta sudaryti darbo grupę, į kurią įeitų ir „Kauno energijos“ atstovai. Ji turės pateikti konkrečius pasiūlymus dėl boilerinių likvidavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius