Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 16

Garbės piliečiu tapęs V.Adamkus: Neringa yra Lietuvos perlas, neleiskime jos sukomercinti

Sekmadienį Neringos bendruomenė į savo gretas šiltai priėmė Prezidentą Valdą Adamkų, iškilmingai jam suteikdama Neringos miesto Garbės piliečio vardą.
Valdui Adamkui  suteiktas Neringos miesto Garbės piliečio vardas.
Valdui Adamkui suteiktas Neringos miesto Garbės piliečio vardas. / Neringos savivaldybės nuotr.

Neringos savivaldybės tarybos sprendimu Neringos miesto Garbės piliečio vardas Prezidentui Valdui Adamkui suteiktas už ilgametę reikšmingą tarptautinio Tomo Mano festivalio globą ir nuolatinį rūpinimąsi Kuršių nerijos gamtos ir kultūros paveldo išsaugojimu bei Neringos vardo garsinimu visame pasaulyje.

Kaip iškilmių metu pristatė ilgametė Thomo Manno kultūros centro, muziejaus ir festivalio vadovė, Kuršių nerijos ambasadorė Vitalija Teresa Jonušienė, 1998-aisiais Prezidento pareigas pradėjęs eiti Valdas Adamkus, Thomo Manno festivalį globoja ir kasmet jo svečius ir dalyvius pagerbia nuo 1999-ųjų.

„Prezidentas ne kartą yra dalyvavęs festivalio diskusijose, jo parengti pranešimai publikuoti Thomo Manno kultūros centro leidžiamame kultūros almanache „Nidos sąsiuviniai“. Kartu su Thomo Manno kultūros centro kuratoriais nepaprastai vertiname tai, kad nepertraukiamas Prezidento Valdo Adamkaus dėmesys Thomo Manno festivaliui suteikia jam svarumo ir kokybės ženklą, o tai neabejotinai kelia ir Neringos kultūrinių renginių vertę. Valdo Adamkaus vertybių spektras yra stebėtinai platus, tačiau viena iš svarbiausių krypčių yra aplinkos ir gamtos apsauga. Jis neliko abejingas ir Kuršių nerijos gamtosaugos bei aplinkosaugos problemoms“, – kalbėjo V.T.Jonušienė.

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis dėkojo miesto tarybai, vieningai priėmusiai sprendimą Neringos miesto Garbės piliečio vardą suteikti Prezidentui V. Adamkui. Bendruomenės pritarimą sprendimui patvirtino ilgi ir skambūs aplodismentai, lydėję Neringos miesto garbės piliečio regalijų suteikimą.

Dėkoje Prezidentui už tai, kad sutiko tapti Neringos miesto Garbės piliečiu. Ilgametė Thomo Manno festivalio globa apima ne tik dalyvavimą jame, bet ir tarptautinę sklaidą, kurios dėka apie Neringą žino ir čia atvyksta aukščiausi užsienio šalių vadovai. Tai, kad Prezidentas sutiko būti miesto Garbės piliečiu mūsų bendruomenei didžiulė garbė ir privilegija“, – pabrėžia meras D.Jasaitis.

Kaip iškilmių metu kalbėjo Prezidentas V.Adamkus, Neringa jo akyse yra Lietuvos perlas, o ją auginanti ir besididžiuojanti Neringos bendruomenė gali būti pavyzdžiu visai Lietuvai.

Neringos savivaldybės nuotr./Valdui Adamkui suteiktas Neringos miesto Garbės piliečio vardas.
Neringos savivaldybės nuotr./Valdui Adamkui suteiktas Neringos miesto Garbės piliečio vardas.

„Mano vienintelis linkėjimas jums – išlaikykite tą intensyvumą, tą pasišventimą ir darbą, kuris yra atliekamas čia jūsų visų visos Lietuvos labui. Palikime vertybes, kurios šiandiena švyti tarp jūsų ateities kartoms, kad šios turėtų į ką atsiremti, kuo didžiuotis ir toliau pratęsti tą darbą, kurį atliekate jūs. Dėkoju už galimybę tapti bendruomenės nariu. Bendromis jėgomis išlaikykime Neringą Lietuvos pasididžiavimu. Neleiskime jos sukomercinti, džiaukimės nuostabia gamta, kurios esame apsupti“, – į Neringos bendruomenę kreipėsi Prezidentas Valdas Adamkus.

Sveikinimo žodį tarė ir Lietuvos Respublikos Seimo narys, Neringos Garbės pilietis Antanas Vinkus. Anot jo, simboliška, kad neeiliniam aplinkosaugos puoselėtojui, jos mylėtojui ir globėjui Garbės vardas suteikiamas pačiame gražiausiame kampelyje, savo grožiu ne tik prilygstančiame, bet ir aplenkiančiame garsiausius užsienio valstybių kurortus.

„Tai, kad į bendruomenės gretas atėjo Prezidentas V.Adamkus – Neringai didžiulė dovana“, – apie iškilmių prasmingumą kalbėjo jas vedusi Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė, Neringos savivaldybės tarybos narė Aušra Feser.

Nidos Švč. Mergelės Marijos, Krikščionių Pagalbos bažnyčioje klebono kun. Rimvydo Adomavičiaus aukojamomis šventomis mišiomis prasidėjusias iškilmes papuošė kamerinis choras „Aidija“, vadovaujamas Romualdo Gražinio bei folkloro ansamblis „Giedružė“, vadovaujamas Audronės Buržinskienės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius