-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 03 22

Gargždų mokiniams – naujas sporto aikštynas

Šiemet ketinama atnaujinti Gargždų „Minijos“ vidurinės mokyklos sporto aikštyną, kuriam finansinę paramą numato skirti Švietimo ir mokslo ministerija, Klaipėdos rajono savivaldybė. Prie projekto įgyvendinimo prisidėtų ir VšĮ „Gargždų futbolas“ su Lietuvos futbolo federacija.
Futbolas
Futbolas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šiuo metu VšĮ „Gargždų futbolas“ rėmėjų lėšomis ruošiamas techninis darbo projektas, pagal kurį planuojama įrengti futbolo, paplūdimio tinklinio, kvadrato aikšteles ir vieną daugiafunkcinę aikštelę, kurioje būtų galima žaisti krepšinį, tinklinį ir kvadratą. Taip pat projektuojami bėgimo takai, gimnastikos skersiniai, kiti sporto įrenginiai.

Bendra projekto vertė viršytų 1,5 mln. litų. Pagal Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programą Švietimo ir mokslo ministerija finansuotų 800 tūkst. litų. 200 tūkst. litų iš biudžeto turėtų prisidėti Klaipėdos rajono savivaldybė. Lietuvos futbolo federacija kaip paramą skirtų apie pusės milijono litų vertės dirbtinę futbolo aikštės dangą.

Kaip praneša Klaipėdos rajono savivaldybė, jau kitą mėnesį planuojama atlikti pirmuosius darbus – pradėti kirsti menkaverčius medžius, supančius mokyklos sporto aikštyną.

Pasak šios švietimo įstaigos direktoriaus Antano Jaciko, mokyklos bendruomenė pritaria sprendimui kirsti medžius, nes dauguma jų yra nesaugūs, trukdo ugdymo procesui, aikštyno eksploatavimui. Be to, naująjį sporto aikštyną ketinama išplėsti, kad jame sutilptų visos projektuojamos aikštelės.

Gargždų seniūnijos meistrė Violeta Gedgaudienė akcentavo, kad ne kartą svarstyta, ką reikėtų daryti su „Minijos“ vidurinę supančiais topoliais, mat sulaukiama daug gyventojų skundų dėl varnų keliamo triukšmo, teršimo. Taip pat ji pabrėžė, kad pagal mūsų valstybės įstatymus tokie aukšti bei alergijas žmonėms sukeliantys medžiai miestų teritorijose yra nepageidaujami. Užbaigus sporto aikštyno atnaujinimo darbus, mokyklos teritoriją papuoštų nauji medeliai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius