-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 09 22

Gargžduose modernizacijos sulauks „Vaivorykštės“ gimnazija

Klaipėdos rajono savivaldybė paskelbė konkursą, ieškodama rangovo, kuris modernizuos „Vaivorykštės“ gimnaziją. Ugdymo įstaiga bus rekonstruota iš pagrindų – sutvarkyta ne tik išorė, bet atlikti ir vidaus darbai. Įrengta vėdinimo bei atnaujinta apšvietimo sistema. Po rekonstrukcijos bus pagerintos ne tik mokinių ir mokytojų sąlygos, bet sumažės ir gimnazijos išlaidos šildymui.
Planuoja iš pagrindų modernizuoti „Vaivorykštės“ gimnazijos pastatą Gargžduose.
Planuoja iš pagrindų modernizuoti „Vaivorykštės“ gimnazijos pastatą Gargžduose. / Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

„Vaivorykštės“ gimnazija – viena iš trijų Klaipėdos rajono gimnazijų. Duris ji atvėrė prieš 34 metus. Per šį laikotarpį ugdymo įstaigoje buvo atliekami vienokie ar kitokie remontai, tačiau to nebepakanka, todėl ir priimtas sprendimas gimnaziją rekonstruoti iš pagrindų, kad būtų galima užtikrinti kuo geresnes sąlygas mokiniams ir mokytojams.

„Vaivorykštės“ gimnazija yra viena pirmųjų, kuri sulauks pilnos rekonstrukcijos. Planuose ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos pastato modernizacija, statysime priestatą prie Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos, kuriam taip pat jau ieškome rangovo. Atnaujinsime abiejų gimnazijų sporto aikštynus, sutvarkysime Gargždų „Kranto“ progimnazijos teritoriją, rekonstruosime Plikių I. Labutytės pagrindinės mokyklos bendrabučio pastatą, kuriame užtikrinsime pradinį ugdymą. Čia tik dalis darbų, kuriuos esame nusimatę, kad ugdymo sąlygos rajone ne tik gerėtų, bet ir plėstųsi su naujai pastatyta Jakų mokykla-darželiu ir planuojama statyti mokykla Trušeliuose, Sendvario seniūnijoje“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

„Vaivorykštės“ gimnazijos planuojamos rekonstrukcijos konkursą laimėjęs rangovas turės parengti ne tik darbo projektą, bet ir atlikti gimnazijos renovacijos darbus. Modernizuojant ugdymo įstaigą bus pakeisti langai ir išorinės durys, apšiltintos pastato sienos, grindys, stogas, perdangos. Mokykloje bus atnaujinta apšvietimo sistema ir įrengta mechaninė rekuperacinė vėdinimo sistema.

„Patalpos bus šiltos, kokybiškai įrengtos, gerai vėdinamos. Modernizavus pastatą padidės ir ekonominis jo efektyvumas, sumažės tam tikros pastato išlaikymo sąnaudos, o mokiniai ir mokytojai galės džiaugtis kokybiškesnėmis ugdymo ir darbo sąlygomis“, – sako Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė.

Pasiūlymų Klaipėdos rajono savivaldybė laukia iki spalio 7 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius