Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 23

G.Arlickaitė: „Scanorama – lyg smūgis rutinai“

Antradienį į Klaipėdą atkeliavęs aštuntasis Europos šalių kino forumas „Scanorama“, uostamiesčio publikai pateiks kur kas daugiau įspūdžių nei ankstesniais metais – 23 filmus ir trumpametražių filmų programą „Europos kino akademijos nominantai ir laureatai 2009“.
Festivalio direktorė G.Arlickaitė Klaipėdoje viešės kelias dienas ir pati pristatys žiūrovams filmus.
Festivalio direktorė G.Arlickaitė Klaipėdoje viešės kelias dienas ir pati pristatys žiūrovams filmus. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 „Scanorama“

„Šiemet Klaipėdoje pristatoma kaip niekad gausi programa ir turime išskirtines galimybes „Scanoramos“ filmus rodyti visą savaitę. Tai bus savotiškas eksperimentas“, – pripažino „Scanoramos“ direktorė Gražina Arlickaitė. Antradienį startavęs festivalis tęsis iki pat sekmadienio. 

Paprastai Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos kino salėse „Scanorama“ sutraukia 35–40 tūkst. žiūrovų. 

Sostinėje pirmąjį savaitgalį išskirtinius festivalio filmus pamatė 3,5–4 tūkst. kino mylėtojų.
 
Klaipėdoje žiūrovai ne tokie aktyvūs, tad festivalio rengėjai kasmet stengiasi vis daugiau uostamiesčio filmų mėgėjų pritraukti į kino sales, kur jie pasižiūrėtų pačių geriausių Europos filmų kūrėjų juostų ir jau klasika tapusių kino šedevrų. 
 
Klasikos mėgėjai bus pamaloninti šiandien ir rytoj Švyturio menų doke, kur bus rodoma vieno geriausių Europos režisieriaus Wimo Wenderso kūrybos retrospektyva. Žiūrovai išvys tokius filmus kaip „Dangus virš Berlyno“, „Bėgant laikui“, „Alisa miestuose“ bei itin didelio Vilniaus žiūrovų susidomėjimo sulaukusį „Paryžius, Teksasas“.
 
Penktadienį festivalis persikels į „Forum Cinemas“, kur bus parodyti naujausi Europos kūrėjų filmai, kaip šiemet Berlyne „Sidabrinį lokį“ pelnęs Aleksėjaus Popogrebskio „Kaip aš paleidau šią vasarą“. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius