-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 10

Garsiam ubagų karaliui Vytautui Šustauskui į akis pažvelgė badas

Kauno varguolius keptais jaučiais ir kitais skanėstais kažkada vaišinęs skandalingasis Vytautas Šustauskas pats atsidūrė ant skurdo slenksčio, praneša „Lietuvos rytas“.
Vytautas Šustauskas
Vytautas Šustauskas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Buvęs Kauno meras, buvęs Seimo narys, Laisvės sąjungos lyderis 66 metų V.Šustauskas pasijuto tikras skurdžius ir ieško socialinės pagalbos. Kaunietis domisi, kokiomis sąlygomis galėtų nemokamai maitintis savivaldybės ir „Caritas“ finansuojamoje varguolių valgykloje.

„Mano situacija labai liūdna. Jau keletą dienų aš esu beveik nevalgęs. Per mėnesį turiu pragyventi už 320 litų. Sveikata silpna, tenka nemažai pinigų pakloti vaistams, todėl maistui nelieka“, – „Lietuvos rytui“ skundėsi prieštaringai vertinamas buvęs politikas, kažkada vadintas ubagų karaliumi.

V.Šustauskas gauna 720 litų senatvės pensiją, bet 400 litų kas mėnesį jam tenka pakloti už prieš kelerius metus įsigytą, tačiau vėliau per jo paties sukeltą avariją sudaužytą prabangų automobilį.

Baigęs parlamentaro kadenciją V.Šustauskas buvo įsidarbinęs taksistu, tačiau dėl silpnos sveikatos ir menko uždarbio tokio darbo atsisakė. 2008 metais šis veikėjas bandė laimę Seimo rinkimuose. Bet Kauno Šilainių rinkimų apygardoje surinko vos 517 balsų, ir svajonė vėl patekti į parlamentą sudužo.

V.Šustausko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos kandidatai šių metų vasarį dalyvavo ir savivaldos tarybų rinkimuose, bet nelaimėjo nė vieno Kauno miesto tarybos nario mandato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius