Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 04

Garsioji kirtavietė Verkių regioniniame parke vėl sulaukė dėmesio: šįkart – dėl apgadinto kelio

Spalio pabaigoje kilo didžiulis visuomenės pasipiktinimas Vilniaus Verkių regioniniame parke vykdomais kirtimais – tuomet šalia Santariškių esančiame miške buvo iškirstos ne tik kinivarpų pažeistos eglės, bet ir brandūs bei pusamžiai ąžuolai, klevai, liepos ir t.t. Nors miškininkai tikino, kad tą padaryti buvo būtina, reikalą tirti ėmėsi ir prokuratūra. O kol tyrimas vyksta, netoliese gyvenantys žmonės pasipiktino ir esą miškininkų sudarkyta gatve bei miško keliukais.
Santariškių gatvė
Santariškių gatvė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Spalio pabaigoje Aplinkosaugos koalicija išplatino pranešimą, kuriame, remdamasi „Girių spiečiaus“ naro Mindaugo Potapovo pastebėjimais, teigė, kad Vilniuje, Verkių regioniniame parke, prisidengiant Valstybinės miškų tarnybos išduotais sanitarinių kirtimų leidimais, plynai kertamas miškas.

Tuomet rodytos nuotraukos, kad šiame miške iškirstos ne tik kinivarpų pažeistos eglės, bet ir brandūs bei pusamžiai ąžuolai, klevai, liepos, pušys, lazdynai ir t.t.

M.Potapovo nuotr./Kirtimas prie Santariškių
M.Potapovo nuotr./Kirtimas prie Santariškių

„Kai eglynai yra pažeisti ištisai, vienintelė veiksminga ir galima priemonė yra plynieji sanitariniai miško kirtimai“, – tuomet teigė Valstybinių miškų urėdija, tvirtindama, kad viskas daroma turint leidimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius