Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 07

Garsusis naminukės„taškas“ keičia vietą

Klaipėdos policijai gerai žinomo „taško“ pardavėja bando keisti naminukės pardavinėjimo vietą. Trečiadienį pareigūnai prie Naikupės g. 52 namo, žinomo kaip naminės degtinės „taškas“, vardu „Rešotka“ („grotos“), pamatė jau pažįstamą naminės pardavėją I.J. 1965 metais gimusi moteris lūkuriavo netoli namo kieme esančio sandėliuko.
Garsusis naminukės„taškas“ keičia vietą.
Garsusis naminukės„taškas“ keičia vietą. / Klaipėdos policijos nuotr.

Greta mindžiukuojantis „sargybinis“ bei pati I.J. iškalbingais mostais kvietė gatvelėje klaidžiojančius užrakintas „taško“ duris radusius pagirių nukamuotus „klientus“. I.J. buvo sučiupta už rankos, kai iš rankinės, gulėjusios sandėliuke, ėmė buteliuką specifinį naminės degtinės kvapą skleidžiančio skysčio. Rankinėje dar rasta 20 pilnų įvairios talpos buteliukų su, kaip manoma, namine degtine, iš viso – apie 9 litrai.

Jau kurį laiką Naikupės 52 namo durys rymojo užrakintos, deja, tai buvo tik apgaulinga maskuotė. Pareigūnus pasiekė informacija, jog bandoma prekiauti ir toliau, tik vis kitoje vietoje. Šįsyk prekė siūlyta tiesiog gatvėje.

Tiek policijos pareigūnams, tiek eiliniams Klaipėdos piliečiams gerai žinomas šis naminės degtinės prekybos „taškas“, esantis gražiame žvejybos uosto gyvenamajame rajone. „Rešotka“ jis vadinamas, mat čia naminukė ištroškėliams patiekiama pro grotuotose duryse įrengtą langelį. Plieninės durys ne kartą virto, o bute rasti įspūdingi naminės kiekiai įrodymais gulė baudžiamųjų bylų tomuose, tačiau prekeivių tai nesustabdo.

Nuo 2005 metų 7 kartus baudžiamojon atsakomybėn traukti naminės pardavėjai drąsūs, mat prekyba namine – nesunkus nusikaltimas, todėl realios laisvės atėmimo bausmės ragauti jiems neteko nė karto. Vien šiais metais pradėti trys ikiteisminiai tyrimai, sulaikytas ir naminę šiam taškui automobiliu atveždavęs pilietis, tačiau nenumaldomas noras pasipelnyti yra stipresnis.

Šį kartą I.J. bus patraukta administracinėn atsakomybėn – baudžiamoji kyla, jei rastas naminės degtinės kiekis yra 10 ar daugiau litrų. Šį kiekį prekeiviai gerai žino, todėl stengiasi neviršyti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius