-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 12

Gatvėje pamestus pinigus atgavęs vyras: „Džiaugiuosi ne pinigais, o tais žmonėmis“

Einate gatve, netyčia dirstelite po kojomis ir jūsų nuostabai – kelios kupiūros: šimtinė ir 5 eurai. Apsidairote, kas juos pametė – nematyti. Ir kaip elgiatės tada? Eskedar ir Mindaugui Maštavičiams minties jų pasilikti nė nebuvo. Šeima visomis įmanomomis priemonėmis ieškojo savininko – ir rado. O pastarasis tikino, kad tai pamoka ir jam pačiam – džiaugiasi ne pinigais, o tokiais žmonėmis.
Rastų pinigų grąžinimas
Rastų pinigų grąžinimas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Temos: 1 Pinigai

Ieškojo kaip įmanydami

„Ėjau gatve, akys nukrypo žemyn ir staiga pamačiau ant šaligatvio gulinčias dvi kupiūras – viena šimto, kita – 5 eurų. Apsidariau ir nebuvo matyti, kas galėtų būti jas pametęs. Grįžau namo ir su žmona Eskedar pradėjome galvoti, kaip surasti jų savininką“, – istorijos pradžią prisiminė kariškis Mindaugas.

VIDEO: Pinigus pametęs jaunuolis Totorių gatvėje Vilniuje

Klausimo – pasilikti juos ar ne, pasak pašnekovo, net nebuvo. „Jei tai būtų tik 5 eurai, gal tiek nesistengtume, tačiau 105 – jau pakankamai nemenka suma. Juk nežinome, kas juo pametė. Ar žmogus, kuriam jie nieko nereiškia, ar studentas, ar koks nepasiturinčiai gyvenantis žmogus“, – svarstė vyras.

Žmona M.Maštavičiui pasiūlė kreiptis į šalia esančias įstaigas, kad parodytų vaizdo įrašus, taip galbūt galima būtų atsekti pinigus pametusius žmones.

„Vaizdo įrašą studijavome net kelias valandas. Suradau save, tada ėmėme sekti, kas vyko prieš ir po to. Keli praėję žmones, kaip matėme, negalėjo pamesti pinigų, o po to pamatėme porą. Vyras ėjo nešinas segtuvu, kurį vartė, ir pamatėme, kad būtent iš jo ir iškrito pinigai“, – pasakojo Mindaugas.

Gretos Skaraitienės/15min.lt nuotr./Rastų pinigu grąžinimas
Gretos Skaraitienės/15min.lt nuotr./Rastų pinigų grąžinimas

Įrašą šeima iš pradžių patalpino savo „Facebook“ paskyrose, tačiau rezultatų nesulaukė. „Tada kreipėmės į žiniasklaidos priemones. Džiaugiamės, kad 15min sureagavo, nes kitiems tai pasirodė neįdomu. Čia auditorija kur kas platesnė, būtent tai ir padėjo atrasti pinigų savininkus“, – kalbėjo Mindaugo žmona Eskedar. Vyras pridūrė, kad iki tol nebuvo įvardinę pinigų sumos todėl, kad tikėjosi taip galutinai identifikuoti savininkus – paklausę, kiek pinigų pametė ir kokiomis kupiūromis.

Maštavičiai tikino labai apsidžiaugę, kai atsirado pinigų šeimininkai, o visą istoriją atsimena su šypsena. „Tas įrašo sekimo procesas ir laukimas buvo visai įdomus“, – pridūrė Eskedar. Sutuoktiniai teigė, kad jei pinigų savininkai nebūtų atsiradę, veikiausiai tuos pinigus būtų kam nors paaukoję.

Atgauti nesitikėjo

Egiptietis Mizo atviravo, kad susigrąžinti pamestų pinigų visiškai nesitikėjo. „Ne, neturėjau nė menkiausios vilties. Tiesiog pasakiau sau: kas pamesta, tas pamesta“, – šypsojosi metukų sūnelį Joną laikantis vyras.

Gretos Skaraitienės/15min.lt nuotr./Rastų pinigų grąžinimas
Gretos Skaraitienės/15min.lt nuotr./Rastų pinigų grąžinimas

Mizo žmona Jurgita prasitarė, kad vyras neskubėjo žmonai pasakoti apie pamestus pinigus – nenorėjo jaudinti. Jau ne vienerius metus Lietuvoje gyvenantis Mizo teigė buvęs tikrai nustebintas, kad žmonės jo ieškojo ir norėjo pinigus grąžinti.

„Būtent todėl šią akimirką labiau džiaugiuosi ne atgautais pinigais, o tuo, kad yra tokių žmonių. Iš tiesų, kur bebūtume, nebūkime egoistai, nepamirškime kitų žmonių, santykių. Pinigai – tikrai ne viskas“, – ragino pašnekovas.

Pats Mizo tikino tokioje situacijoje nebuvo atsidūręs, tačiau šioji, pasak jo, bus ir pačiam gera pamoka, kaip turėtų elgtis. Jurgita ir Mizo į susitikimą su pinigus grąžinusiais Maštavičiais atėjo su dovanomis, taip pat Eskedar ir Mindaugą pasikvietė kavos puodelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius