Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 02

Gatvelių šventės lūkesčius pateisino su kaupu

Tris savaitgalius Klaipėdos senamiesčio gatvelėse ūžusios šventės sutraukė minias lankytojų, o verslininkams jos tapo geru egzaminu pasitikrinti, kas daroma ne taip. Tiesa, jie pripažįsta, kad iš pradžių idėją organizuoti gatvių šventes vertinę gan atsargiai.
Kepėjų gatvės šventė.
Kepėjų gatvės šventės akimirka. / I.Ozturhan/15min.lt.nuotr.

Senamiestyje tris savaites šurmuliavo Mėsininkų, Žvejų ir Kepėjų gatvės šventės, kuriose dalyvavo minios klaipėdiečių ir miesto svečių. Organizatorių nuomone, šis projektas itin pavyko, nes lankytojai tiksliai žinojo kur ir ko eina. Pasak miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjos Jolantos Braukylienės, šios šventės buvo organizuotos su intencija pabandyti. Tam skirta saikinga suma – 20 tūkst litų. Šie pinigai panaudoti trijų gatvių švenčių organizavimui, koordinavimui bei senamiesčio renginių viešinimui, kurį atliko viešojo pirkimo konkursą laimėjusi ir vienintelė paraišką savivaldybei teikusi VšĮ „Klaipėdos publika“.

Verslininkai: nuostolių nepatyrėme

„Buvo daug debatų tema, kaip įpūsti gyvybės Klaipėdos senamiesčiui, ir niekas nežinojo to recepto. Kadaise išsakyta idėja švęsti gatvių šventes prigijo puikiai. Tiesą pasakius, nei vienas projektas taip nebuvo pateisinęs lūkesčių ir taip įsisiūbavęs kaip šis“, – prisipažino pradžioje atsargiai šią idėją vertinusi verslininkė, senamiesčio verslininkų asociacijos pirmininkė Eugenija Odebrecht.

„Gaila, kad šios šventės nutrūko. Mes, verslininkai mielai jas tęstume, tačiau, kad ir kaip beskaičiuotume, vien verslas šios idėjos „neištemps“, – kalbėjo E.Odebrecht. Tačiau verslininkė teigia nuostolių nepatyrusi, atvirkščiai, anot jos, jei tokie projektai įgautų pagreitį ir taptų tęstiniai, verslui jie būtų naudingi. „Verslui tai nebuvo nuostolingas projektas, tačiau ir pelnu pasigirti negalime. Reikėjo ir licencijas bei leidimus išsipirkti. Šios sąnaudos sudarė apie 160 litų. Manoma, kad miesto valdžia tokių švenčių metu verslą galėtų atleisti nuo šių mokesčių“, – svarstė E.Odebrecht.  Replikavusi į šią mintį J.Braukylienė teigė, jog jei miesto taryba sulauks tokio prašymo, privalės jį svarstyti.

Nauja idėja – Kalėdiniai renginiai

Senamiesčio verslininkai, tik atsigavę nuo praėjusių renginių, jau generuoja naujas idėjas. Viena iš tokių – Advento ir Kalėdų laikotarpio šventė, kuri galėtų vykti visą Advento laikotarpį nuo penktadienio iki sekmadienio. Tokia šventė, pasak E.Odebrecht, taip pat turėtų būti su aiškiomis gairėmis, kad lankytojas susivoktų, kur einąs ir kad tai netaptų eiline muge. „Galėtų vykti namų dekoravimo pamokėlės, Kalėdinių kepinių ir valgių gaminimas ir prekyba – tai, kas konkrečiai susiję su šiuo laikotarpiu“, – mintis apie galimus renginius išsakė verslininkė. Anot J.Braukylienės, lėšos Kalėdiniams renginiams iš miesto biudžeto jau numatytos, tad, jei bus pateiktos priimtinos idėjos, tokia šventė taip pat galėtų rasti vietos senamiestyje ar platesniu mąstu. Tokios šventės, anot organizatorių, turėtų būti tęstinės ir, svarbiausia, kad miestiečiai kartu susiburtų, vaišintųsi susėdę prie stalų ir patys norėtų pavakaroti ilgiau, pratęsti šventę su šeimomis ar kaimynais.

Siekia grįžtamojo ryšio

Senamiesčio verslininkai kartu su savivaldybe tikisi išgirsti ir gyventojų nuomonę, ar tokios šventės senamiesčiui reikalingos, ar žmonėms jos patinka ir ką būtų galima daryti kitaip. Praėjusių trijų gatvelių švenčių lankytojus būtų sunku suskaičiuoti, tačiau, pasak organizatorių, vien paskutinėje Kepėjų gatvės šventėje galėjo apsilankyti daugiau nei tūkstantis žmonių. „Nesitikėjome tokio gero rezultato“,– prisipažino J.Braukylienė. Labiausiai šventėse lankėsi šeimos ir Klaipėdos senjorai. Apie renginius iš lankstinukų, dalinamų butaforinių senųjų klaipėdiečių, nemažai sužinojo ir į uostamiestį atvykę poilsiautojai. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius