Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 10

Gatvėms reikalaus daugiau pinigų

Miesto valdžia piktinasi, jog iš beveik 200 mln. Lt kauniečių sumokamo degalų akcizo tik keli procentai yra skiriami laikinosios sostinės gatvių remontui.
Kauno vadovai žada siekti, jog būtų pakeistos Kelių priežiūros fondo paramos proporcijos.
Kauno vadovai žada siekti, jog būtų pakeistos Kelių priežiūros fondo paramos proporcijos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno vadovai užsimojo inicijuoti Kelių priežiūros ir plėtros programos nuostatus, kurie numato, jog 80 proc. Valstybinio kelių priežiūros fondo lėšų kasmet yra skiriama magistralinių kelių remontui. Tuo tarpu savivaldybėms, kurios turi net 5 kartus didesnį kelių tinklą, atitenka tik 20 proc. minėto fondo paramos.

„2008 metais Kauno degalinėse miestiečiai degalams iš viso sumokėjo 178 mln. Lt, lygiai tokia pat akcizo suma pakliuvo į Kelių priežiūros fondo katilą. Iš šios sumos Kauno miestas kelių priežiūrai šiais metais gavo tik 3 proc. Kauno miesto savivaldybės nuomone, toks lėšų skirstymas yra neadekvatus, norėtųsi, kad miestų kelių tinklas, kuris yra 5 kartus didesnis nei magistralinių kelių tinklas, taip pat būtų prižiūrimas ir gerinamas kaip magistraliniai ir autostrados keliai“, – oficialiai išplatintame pranešime cituojamas Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Praėjusiais metais iš Kelių priežiūros fondo Kauno miestui buvo skirta apie 30 mln. Lt, tuo tarpu šįmet – 8,1 mln. Lt. Iš jų 3,3 mln. buvo panaudoti tilto į Nemuno salą statyboms. Pasak miesto valdžios atstovų, norint, jog Kauno gatvių būklė būtų gera, šiemet reikėtų apie 80–90 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius