Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 22

Gatvės asfaltavimą Dembavoje gaubia paslaptys

Priemiestinėje Panevėžio Dembavos gyvenvietėje pradėta asfaltuoti Šiltnamių gatvė, kurioje dar negyvena nė vienas žmogus. Kadangi apie šios gatvės asfaltavimą lyg šiol nebuvo jokios kalbos, dembaviečiai įžvelgia korupciją, nes šioje gatvėje įsikūrusi „Dembavos medelyno“ bendrovė, kuriai vadovauja rajono tarybos narė „valstietė“ Vitalija Kuliešienė. Taip pat šioje gatvėje įsikūrusi bendrovė „Dembavos šiltnamiai“, kuriai vadovauja buvęs rajono tarybos narys Algimantas Staškus. Beje, čia galima rasti ir dar vieno buvusio rajono tarybos nario Rimo Girštauto vadovaujamą „Karužiškių“ žemės ūkio bendrovė.
Šiltnamių gatvės nuoroda
Šiltnamių gatvės nuoroda / Jusupanevezys.lt nuotr.
Temos: 2 Dembava Panevėžys

Gatvės asfaltavimo klausimas su bendruomene nesvarstytas?

Naujienų portalą Jusupanevezys.lt pasiekė informacija, kad Dembavoje esančios Šiltnamių gatvės asfaltavimo klausimas nebuvo svarstomas ne tik Velžio seniūnijoje, bet ir Dembavos bendruomenėje. Dembaviečių teigimu, ten yra įsikūrusios trys buvusių ir esamų politikų įmonės, garažų kooperatyvas, kuriuose įsikūrusi transporto įmonė, yra pradėtas, bet nebaigtas statytas gyvenamasis namas, parduodami sklypai naujai statybai.

Į redakciją paskambinę dembaviečiai stebėjosi, kad asfaltuojama gatvė, kurioje nėra nė vieno gyventojo, o tik kelių politikų įmonės. Anot žmonių, tai akivaizdžiausia korupcija.

Politikė nustebo

Apie Šiltnamių gatvės asfaltavimą paklausta, tačiau kitoje jos pusėje gyvenanti rajono tarybos narė Violeta Grigienė Jusupaevezys.lt sakė, kad prieš nepilną mėnesį komiteto posėdyje ji teiravosi, ar Šiltnamių gatvė įtraukta į asfaltuojamų gatvių sąrašą ir gavusi vicemero Antano Pociaus bei savivaldybės administracijos direktoriaus Eugenijaus Lunskio patikinimą, kad ši gatvė asfaltuojama nebus.

Politikė prisipažino labai nustebo išgirdusi, kad Šiltnamių gatvė sulaukė išskirtinio dėmesio.

Prie gatvės gerinimo darbų prisidėjo ir verslininkai

Velžio seniūnijos seniūnas Alfonsas Bakšys iš pradžių tikino nieko apie darbus Šiltnamių gatvėje negirdėjęs, tačiau pridūrė, kad pagal Tarybos sprendimą, jei prie gatvės gerinimo darbų 40 ar 50 proc. prisideda juridiniai ar fiziniai asmenys, likusieji darbai atliekami iš biudžeto lėšų.

Seniūnas spėjo, kad verslininkai bei garažų kooperatyvas susivienijo ir skyrė lėšas kadaise betonuotos gatvės atkarpai išlyginamajam sluoksniui pakloti.

Velžio seniūnijos seniūnas Alfonsas Bakšys iš pradžių tikino nieko apie darbus Šiltnamių gatvėje negirdėjęs.

„Ten tikrai buvo duobės ir, jei gyventojai ar verslininkai prisidėjo, likusius darbus finansuoja savivaldybė. Anksčiau ten buvo betoninė danga, o rekonstruojama gatvės dalis tėra 3 m pločio ir maždaug 200 m ilgio“, – sakė seniūnas A.Bakšys.

Nežino, kas inicijavo darbus

Garažų kooperatyve veikiančios transporto įmonės savininkas Algis Aleliūnas tvirtino prie gatvės asfaltavimo neprisidėjęs, nes jis yra tik nuomininkas.

„Mes mokame nuomą ir vieną dieną esame čia, o kitą jau galime būti kitur. Kalbino prisidėti, bet, kaip jau sakiau, esame tik nuomininkai“, – sakė A.Aleliūnas.

„Dembavos šiltnamių“ vadovas A.Staškus patvirtino, kad kartu su „Dembavos medelynu“ ir „Karužiškių“ bendrove prisidėjęs prie Šiltnamių gatvės asfaltavimo. Jo vadovaujamai įmonei šie darbai kainavo maždaug 2 tūkst. Eur.

Buvęs politikas teigė matęs, kad asfaltavimo darbai vyksta, tačiau tikino nežinantis, kas inicijavo prašymą ir kreipėsi į savivaldybę. Jis užtikrino, kad tai buvo ne valdančiosios koalicijos atstovės V.Kuliešienės iniciatyva.

Sustatė į vietas

Rajono savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Rimantas Samkus padėjo viską sustatyti į vietas. Anot jo, viena Šiltnamių gatvės dalis buvo betonuota, kita – žvyruota.

Garažų kooperatyve veikiančios transporto įmonės savininkas Algis Aleliūnas tvirtino prie gatvės asfaltavimo neprisidėjęs, nes jis yra tik nuomininkas.

„Savivaldybė buvo gavusi gyventojų ir „Dembavos šiltnamių“ bendrovės prašymus. Gyventojų prašymas buvo atmestas, nes ten dar nėra nė vieno eksploatuojamo namo. Verslininkams pasiūlėme rasti rangovus ir savo lėšomis įrengti išlyginamąjį sluoksnį. Jie tą ir padarė. 208 metrų gatvės atkarpa asfaltuojama iš seniūnijai gatvių priežiūrai skirtų lėšų“, – sakė R.Samkus.

Valdininkas patikino, kad atliekant darbus buvo bendraujama su „Dembavos šiltnamiais“, nors įmonės vadovas A.Staškus JP tai neigė.

Pagal sąmatą Šiltnamių gatvės asfaltavimo darbai Dembavoje kainuos 14,5 tūkst. Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius