Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 27

Gatvės, kurioje gyvena S.Skvernelis, asfaltavimas tęsis ir jam netekus posto, merė atkerta: ten – ne keliukas

Laikinojo premjero Sauliaus Skvernelio dienos Vyriausybėje eina į pabaigą, bet gatvės, kurioje jis gyvena, asfaltavimas tęsis ir toliau. Nuotoliniu būdu penktadienį posėdžiavusi Vilniaus rajono savivaldybės taryba pakeitė šių metų savivaldybės biudžetą ir premjero gyvenamos Upės gatvės asfaltavimui atseikėjo papildomus 79,2 tūkst. eurų, kuriuos ministras numatė rytą po rinkimų.
Tęsiami kelio remonto darbai Upės gatvėje
Tęsiami kelio remonto darbai Upės gatvėje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pritarus didesnei daliai tarybos narių, Vilniaus rajono savivaldybė nutarė 1440,3 tūkst. eurų padidinti 2020 metų biudžeto pajamas ir asignavimus.

79,2 tūkst. eurų iš jų taryba numatė skirti vietinės reikšmės keliams su žvyro danga asfaltuoti, o jei tiksliau, per Zujūnų seniūnijos Pasienių kaimą, Naujakiemio kaimą ir Gudelių kaimą nusidriekusios Upės gatvės asfaltavimui.

Tokiam sprendimui pritarė 16 tarybos narių, 6 balsuodami susilaikė, 9 balsavime nedalyvavo.

Už 79,2 tūkst. eurų, esant palankioms oro sąlygoms, iki šių metų gruodžio vidurio Upės gatvėje planuojama įrengti 250 metrų asfaltbetonio dangos, 15min nurodė Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ir tarptautinių ryšių skyriaus vedėja Jolanta Gulbinovič.

Dalis tarybos narių piktinosi, kad ir vėl grįžtama prie Upės gatvės asfaltavimo klausimo.

„Man atrodo šitą reikėtų užbaigti. Šita keliuko istorija yra pasišaipymas iš Vilniaus rajono, iš pačios Lietuvos Vyriausybės. Jeigu nesugebat keliuko padaryti vienu ypu, tai geriau nedarykit.

Po šitokio kelio darymo, ne tik nebedarys su Vilniaus rajonu niekas keliukų, bet ir į koaliciją niekas nenorės eiti su Lenkų rinkimų akcija, ką jau parodė rezultatai į Seimo rinkimus“, – tarybos posėdžio metu dėstė konservatorius Jonas Vasiliauskas.

„Ten ne keliukas, ten žmonės gyvena“, – atkirto Vilniaus rajono merė Marija Rekst.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Marija Rekst
Arno Strumilos / 15min nuotr./Marija Rekst

Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Rimantas Gerdvilis teigė, jog Upės gatvės asfaltavimo projektas – didesnis, nei tikėtasi iš pradžių, ir jo įgyvendinimui esą prireikė papildomų lėšų.

„Kadangi buvo skirtos lėšos keliams – tiek žvyrkelių programai, tiek COVID-19, – nuolat teikia Kelių direkcija raštus, [kuriuose] prašo informuoti – trūksta, užtenka, ar lieka lėšų skirtiems objektams.

Buvo paraiškos siųstos Kelių direkcijai ne vieną kartą, kuriuose objektuose patikslinom <...>, bet šitam objektui, irgi buvo rašyta, kad yra aprašas, kuris yra didesnis ir gali būti skirtos lėšos.

Kartu buvo Milošo gatvei prašyta pinigų, prašyta Gailiūnams – kam buvo skirta, tam buvo skirta. Papildomi pinigai skirti Kelių direkcijos ir mes juos įtraukėm į biudžetą“, – tarybos posėdžio metu kalbėjo R.Gerdvilis.

Vilniaus rajono savivaldybė lėšų Upės gatvės asfaltavimui skyrė remdamasi kadenciją baigiančio susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus pasirašytu įsakymu „Dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų vietinės reikšmės keliams su žvyro danga asfaltuoti paskirstymo 2020 metais“. Jį ministras parengė spalio 26 dieną – iš karto po antrojo Seimo rinkimų turo.

6 km ilgio Upės gatvei asfaltuoti šių metų pavasarį skirta 143 tūkst. eurų, iš jų 43 tūkst. eurų skyrė Vilniaus rajono valdžia, dar 100 tūkst. eurų – susisiekimo ministras. Su papildomai skirtomis lėšomis ir privalomu 30 proc. savivaldybės finansavimu, bendra šių metų lėšų Upės gatvei asfaltuoti suma sieks apie ketvirtį milijono eurų.

Apie tai daugiau rašė BNS, skaitykite čia.

S.Skvernelio Vyriausybės narys J.Narkevičius priklauso LLRA-KŠS, ši partija Vilniaus rajono savivaldybėje turi daugumą.

S.Skvernelis gyvena Smiglių kaime, nuo Pasienių kaimo iki jo namų – maždaug 1,4 kilometro. Vyriausybės vadovas visada teigė neturėjęs įtakos sprendimams dėl jo gyvenamos gatvės asfaltavimo.

VIDEO: Tarybos posėdis 2020-11-27

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius