Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 03

Gauni socialinę pašalpą – augink gėles ant palangės

Krašto seniūnijos sunkiai randa veiklos asmenims, privalantiems atidirbti už socialines pašalpas. Tačiau jų gavėjams Rokiškio rajone sugebama pasiūlyti įvairiausių darbų – šiuo metu pasinerta į gėlininkystę, rašo „Lietuvos žinios“.
Gėlės
Gėlės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rokiškio rajone visuomenei naudingas darbas traktuojamas itin plačiai: neseniai pašalpų gavėjai iš šio rajono išgarsėjo visoje Lietuvoje kaip kojinių mezgėjai, o dabar ėmėsi gėlininkystės.

Nuo praėjusio rudens, kai Rokiškio rajono taryba nusprendė „įdarbinti“ socialinių, 315 litų siekiančių pašalpų gavėjus, už jas atidirbti įsiregistravo apie 2 tūkst žmonių. Šiuo metu taip pluša tūkstantis rajono gyventojų. Dabar pašalpų gavėjai pasinėrė į gėlininkystę.

Gėlių daigai šiuo metu stiebiasi ant dažno Juodupės seniūnijos pašalpos gavėjo namų palangės. Iš užaugintų gėlių bus formuojami Juodupės gėlynai. „Už tai, kad žmonės augina daigus, o vėliau sodins ir prižiūrės gėlynus, jiems skaičiuojamas atidirbimo už pašalpą laikas – 30 valandų per mėnesį“, – „Lietuvos žinioms“ sakė Juodupės seniūnė Liucija Bliūdžiuvienė.

Didžiulį pašalpų gavėjų entuziamą sukėlė Rokiškio rajono Jūžintų seniūnės Audronės Baltuškaitės siūlymas gėlėmis išpuošti seniūnijos teritoriją. Už pašalpas atidirbinėjantys vyrai sukalė ir plėvele apdengė didžiulį šiltanamį, o Jūžintų moterys dar rudenį prisirinko savo darželiuose subrandintų gėlių sėklų.

Rokiškio rajone pašalpų gavėjų reikalus kuruojanti Zita Čaplikienė teigė, kad visuomenei naudingus darbus parenkantys seniūnijų darbuotojai jau turi minčių, jog sužaliavus medžiams pašalpų gavėjams siūlys rišti vantas, o kiek vėliau – rinkti ir supirkėjams tiekti uogas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius