Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 16

Gavę patalpas, įkurtų Sąjūdžio muziejų

Gedimino prospekto pradžioje įsikūręs Lietuvos Sąjūdis savo žinion netrukus gali gauti patalpas, kuriose organizacija veikia. Taip nutiks, jei Vilniaus miesto taryba nuspręs keletą metų Sąjūdžio prašomas dabar jai priklausančias patalpas perduoti valstybės žinion.
Artimiausiame posėdyje Vilniaus miesto savivaldybė svarstys ar patenkinti Lietuvos Sąjūdžio prašymą jo patalpas perduoti valstybei.
Artimiausiame posėdyje Vilniaus miesto savivaldybė svarstys ar patenkinti Lietuvos Sąjūdžio prašymą jo patalpas perduoti valstybei. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Sąjūdžio įkūrimo 20-mečio proga pateikėme prašymą dėl patalpų perleidimo Vyriausybei, ir ši pernai buvo pradėjusi judinti klausimą, tačiau nespėjo iki savo kadencijos pabaigos jo užbaigti ir viskas vėl nurimo“, – pasakojo Lietuvos Sąjūdžio pirmininkas Rytas Kupčinskas.

„Iki šiol Sąjūdis naudojosi patalpomis, kurios jam buvo pagal panaudos sutartį suteiktos savivaldybės“, – sakė Vilniaus savivaldybės Turto departamento direktorius Kazys Zulonas.
Savivaldybės Turto departamento direktoriaus pavaduotojas Vytautas Grinius teigė, kad Lietuvos Sąjūdis jau 6-erius metus prašo Vyriausybės bei savivaldybės, kad tos patalpos visateisiškai priklausytų jiem.

Per kelis Gedimino prospekte esančio pastato aukštus įsikūręs Lietuvos sąjūdis gavęs savo nuosavybėn patalpas, jose planuoja įsteigti muziejų.

„Šis pastatas yra istorinis ir svarbus, mat čia gimė ne tik pirmosios realios idėjos kovoti už nepriklausomybę, čia taip pat būrėsi pirmieji žaliaraiščių būriai. Turime išsaugoję daugybę istorinių vertybių“, – pasakojo R.Kupčinskas.

Pasak jo, džiaugtis dar anksti – sprendimui visų pirmą turi pritarti miesto taryba, o paskui Vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius