-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 09 01

Gavęs baudą Visvaldas Matijošaitis inicijavo automobilių stovėjimu besirūpinančios įstaigos patikrinimą

Kauno miesto savivaldybės valdomą viešąją įstaigą „Automobilių stovėjimo aikštelės“ rugpjūtį tikrino keturi Kauno merijos Kontrolės ir audito tarnybos specialistai. Tai jie darė Kauno tarybos nario, „Vieningo Kauno“ lyderio Visvaldo Matijošaičio prašymu, rašo „Lietuvos žinios“.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Politikas rugpjūčio 17 dieną paprašė šios tarnybos kontrolierių Gediminą Raudonį atlikti minėtos įstaigos patikrinimą. Anot dienraščio šaltinių, V.Matijošaičiui buvo paaiškinta, kad jis, būdamas paprastas tarybos narys, tokių nurodymų duoti negali. Tuomet ant spausdinto ir V.Matijošaičio pasirašyto rašto kažkas ranka prirašė Kauno mero Rimanto Mikaičio pavardę. Kadangi tuo metu miesto vadovas atostogavo, ant rašto atsirado vicemero, „Vieningo Kauno“ atstovo Povilo Mačiulio parašas ir prierašas: „p. G.Raudoniui vykdyti“.

„Tai – akivaizdus įgaliojimų viršijimas. Kontrolieriui pavedimus gali teikti tik taryba. Nurodinėti neturi teisės nei paprastas tarybos narys, nei vicemeras“, – sakė buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kad įstaigos tikrinimas nėra atsitiktinis, jis tvirtino supratęs iš papildomų dokumentų, pridėtų prie V.Matijošaičio rašto. Tai – 15-os klausimų klausimynas, kuriame prašoma išsiaiškinti, kokia metodika taikoma apskaičiuojant kainą už automobilių statymo leidimus.

„Ir prašoma išanalizuoti kainos sudarymą V.Matijošaičio atveju... – sakė A.Kupčinskas, – Akivaizdu, jog jam skirtos baudos V.Matijošaitis iki šiol nepamiršo.“

Gegužės 26-osios rytą V.Matijošaitis pastatė savo „Ferrari“ L.Sapiegos gatvėje ir susimokėjo. Išpirktas stovėjimo laikas baigėsi, bet nebuvo pratęstas. „Automobilių stovėjimo aikštelių“ darbuotojai prie vairuotojo durelių stiklo prilipdė lapelį, informuojantį apie pažeidimą. V.Matijošaičiui išimtis nebuvo padaryta ir jis privalėjo sumokėti kad ir nedidelę baudą.

V.Matijošaitis tvirtino nekerštaująs už baudą, o tik sujudęs dėl daugybės skundų, kurių sulaukė iš miestiečių. „Su vadinamaisiais pažeidėjais elgiamasi šlykštokai“, – pareiškė politikas.

Kauno miesto savivaldybės kontrolierius G.Raudonis tvirtino, kad per minėtą patikrinimą jokių didelių pažeidimų nenustatyta. Priešingai, įstaiga pasiekusi nemažos technologinės pažangos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius