Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 12

„GECO Investicijos“ skelbia biokuro tiekimo konkursą katilinei Kaune

Energetikos bendrovė „GECO Investicijos“ – pirmasis nepriklausomas šilumos gamintojas Kaune, skelbia konkursą tiekti biokurą statomai 20 MW biokuro katilinei Kaune, Taikos prospekte.
Biokuro katilinė Kaune
Biokuro katilinė Kaune / „GECO Investicijos“ nuotr.

Planuojama, kad šilumą kauniečiams biokuro katilinė pradės gaminti jau šių metų rugsėjį, skelbiama pranešime spaudai. Metinis katilinės biokuro poreikis sieks 75 tūkst. kietmetrių, kurią sudarys smulkinta mediena, skiedros, šakos ir kitos miško kirtimo atliekos. 15min.lt primena, kad atliekas ir biokurą deginančią jėgainę Kauno Laisvojoje ekonominėje zonoje ketina statyti Suomijos kapitalo įmonė „Fortum“.

„Šiuo metu intensyviai vyksta katilinės statybos, jau atvežta pagrindinė įrangos dalis – du daugiau nei po 20 tonų sveriantys vandens katilai bei jų pakuros. Toliau bus montuojama likusi įranga, vamzdynai ir galiausiai dengiami fasadai, tačiau jau dabar rūpinamės, kas šiai katilinei tieks biokurą – laiku ir užtikrintais kiekiais, iš kurio bus gaminama šiluma Kauno gyventojams“, – sako Raimondas Štreimikis, „GECO Investicijos“ direktorius.            

Biokuro tiekėją vienerių metų laikotarpiui – ateinančiam šildymo sezonui ir vasarai – „GECO Investicijos“ planuoja išsirinkti iki liepos pabaigos. Norinčiųjų dalyvauti konkurse ir tiekti biokurą Kauno katilinei pasiūlymų laukiama iki birželio 27 dienos. 

Statoma GECO biokuro katilinė bus pirmoji nepriklausoma katilinė mieste, kuri šilumą gyventojams gamins iš atsinaujinančių energijos išteklių. Katilinė bus prijungta prie centralizuotų Kauno šilumos tinklų ir gamins šilumą šildymo sezono metu, o vasarą – šilumą karštam vandeniui ruošti.

Investicijos į projektą sieks apie 20 mln. litų. Naujojoje katilinėje Kaune bus sumontuoti du kiekvienas po 8 MW nominalios galios biokuru kūrenami vandens šildymo katilai ir apie 4 MW galios kondensacinis ekonomaizeris. Katilinėje bus naudojama inovatyvi taršą aplinkai mažinanti įranga, kuri leis itin efektyviai panaudoti šilumą ir užtikrins gamybos procesų ekologiškumą.

„GECO Investicijos“ taip pat ketina statyti biokuro katilinę Jonavoje – šis projektas įgyvendinamas kartu su partneriais koncerno „Achemos grupė“ įmone „Agrivest“. Bendrovė taip pat svarsto plėtros galimybes ir kituose miestuose. Pasak R.Štreimikio, siekiama aktyvaus bendradarbiavimo su įvairių šalies miestų savivaldybėmis, suinteresuotomis savo regionuose skatinti šilumos gamybą iš atsinaujinančių energijos išteklių.

„Tik atsiradę stiprūs nepriklausomi šilumos gamintojai gali sukurti konkurenciją Lietuvos šilumos sektoriuje, kuriame iki šiol dominuoja ir žaidimo taisykles diktuoja monopoliniai šilumos gamintojai“, – pastebi kompanijos vadovas.  

Įmonė „GECO Investicijos“ buvo įkurta 2011 metais, ją kontroliuoja verslininkų Rakauskų šeima bei privataus kapitalo investicijų grupė „Žabolis ir partneriai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius